3E-liike kasvaa ja vahvistuu

3E-liike kasvaa ja vahvistuu
3E, EXIT EU EURO on ainoa mahdollisuutemme

23.7.12

Meille avautui takaportti ulos eurosta ja jopa EU:sta


Olli Rehnin "muunneltu totuus" venyy sopivaksi kunhan sitä tarpeeksi venyttää.

Olli Rehn, EU, venytetty "muunneltu totuus"

Ensisijaisen velkojan asema tarkoittaa, että suunnitteilla oleva EVM saisi saatavansa maksuvaikeuksiin joutuneelta valtiolta ennen yksityisiä velkojia, sijoittajia. Tämä olisi juuri sitä mitä tarkoitettiin sijoittajavastuulla. Käytännössä etuoikeus merkitsisi sitä, että Suomen kaltaiset köyhät eurovaltiot olisivat mahdollisessa konkursissa velkojina turvatummassa asemassa kuin raharikkaat yksityiset sijoittajat.
Suomen eduskunta hyväksyi EVM-sopimuksen kesäkuussa uskoen ja luottaen tähän. Lauantaina Olli Rehn sanoi HS:n haastattelussa, että nyt Espanjan lainan yhteydessä tästä EVM:n ensisijaisuusasemasta luovuttiin. Olli Rehnin mukaan EVM-sopimuksen johdannossa todetaan, että EVM:n lainat ovat ensisijaisia verrattuna yksityisiin lainoihin, mutta itse sopimuksen pykälissä tästä ei ole mainintaa. Näin ollen molemmat esitetyt tulkinnat ovat Rehnin mukaan oikeita, eikä vastakkainasetteluun ole aineksia. 

Nyt Jutta Urpilainen on tainnut herätä ruususen unestaan karseaan todellisuuteen, ja ilmeisesti tajunnut, että meitä on höynäytetty, petetty, huijattu, sillä valtiovarainministeriöstä on tiedotettu, että ministeriö on  tulkinnut sopimusta eri tavalla kuin Olli Rehn. Ministeriön mukaan tapauskohtaisuudesta ei ole lainkaan sovittu.
Molemmat toisensa pois sulkevista tulkinnoista ovat siis oikeita? Tämähän alkaa käydä hupinäytelmästä. Eli, onko se niin, että mitä eilen päätettiin voidaan tulkita huomenna jo toisin? Tai, että toinen tulkinnoista voipi olla mahdollisesti enemmän oikea ja toinen taasen vähemmän oikea ... mutta kumpi? Onko vielä kolmaskin vaihtoehto olemassa? Vanha sanonlaskuhan sanoo, että: Ei kahta ilman kolmatta. Eli, kyseessä on tietenkin kvanttilogiikka, molemmat tulkinnat ovat oikeita, mutta toinen valitaan sitten kun lyödään sopimus lukkoon.
Olin sittenkin oikeassa, koska  todellisuudessa Suomi ei saa todellisia vakuuksia lainkaan. Ja Jutan törttöilyn vuoksi menetimme myös mahdolliset korkotulotkin.  Eli käytännössä Suomi ei saa 12 miljardilleen takuita lainkaan, koska  Jutan hiellä ja vaivalla saadut vakuudet olivat kuin olivatkin ”Keisarin uudet vaateet” ... eli yhtä tyhjän kanssa ... pelkää ilmaa. Ei ihme, että suomalaisille nauretaan kaikkialla. 

Suomea johtaa nyt kahden suuren puolueen puoluejohtaja: täystuhoparivaljakko ja muut hallituspuolueet kulkevat sokkona perässä kuin sopulilauma. Meno muistuttaa diktatuuria, ei kansanvaltaa. Totuus on haudattu syvälle juoksuhiekkaan, eikä  kansalaisille sitä haluta kertoa. Päättämässä ovat epäpätevät henkilöt: alaluokkien opettaja valtiovarainministerinä ja 6:n lyheyen matikan numerolla häärivä pääministeri.

Mitä eroa on kansallisella politiikalla, EU-politiikalla ja Olli Rehnillä? Kansallisessa politiikassa poliitikot valehtelevat äänestäjille. EU-politiikassa valehdellaan kansallisille poliitikoille. Korkeassa EU:n virassa oleva Olle Rehn puhuu "muunneltua totuutta" jo itselleenkin.

Sopimus on sopimus, ja sen tulee selkokielisyydessään olla sellainen, että etenkin kansanedustajat sen vajavaisuudessaan ymmärtävät, ja kaikkien sopimuksen osapuolien pitää sen ymmärtää,  ja etenkin sen allekirjoittaneitten. Jos allekirjoittanut ja kansanedustajat eivät sopimuksen kapulakieltä ymmärrä, haetaan ymmärtäjä, ja jollei sellaista häpeäsyistä palkata, niin haetaan kansanedustajille ja etenkin allekirjoitusvastuulliselle holhousta. Missään maailmakolkassa tahi instanssissa ei sopimusta muuteta ilman molempien osapuolien yhteistä hyväksyntää. Missä tässä on jotain epäselvää ???

Vai oliko alunperinkin tarkoitus  harhauttaa ja valehdella, jotta saadaan nimet kiireisesti paperiin. Epäilen vahvasti, että oli, ja nyt on kaikkialla Euroopassa noussut aikamoinen haloo ja mysky, siis muuallakin kuin vain Suomessa. 

Mutta onni onnettomuudessa. Tässä meillä oiva takaportti luikkia pakoon EU:sta ja eurosta, sillä nyt ollaan jälleen alkuvaiheessa eli lähtökuopissa. Kaikki on nyt mahdollista panna uusiksi ... myös meidän EU-jäsenyytemme ja eurossa olemisemme.

VIVA LIBERTÉ !  ELÄKÖÖN VAPAUS !.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja rohkeasti ja mieluiten omalla nimellä.