3E-liike kasvaa ja vahvistuu

3E-liike kasvaa ja vahvistuu
3E, EXIT EU EURO on ainoa mahdollisuutemme

29.6.13

Näin loistavasti Suomi pärjäisi ilman EU:ta ja euroa.

Suomi ensimmäisenä irti EU:sta ja eurosta. Finland first out fom EU and euro.
Kirkj. 29.6 2013

Uskon vakaasti, että Suomi eroaa ensimmäisenä  EU:sta ja eurosta. Kyllä ... ja ainakin Ruotsi ja  Tanska tulevat  ”tri-trap-trull” peräkänaa Suomen perässä. Mielestäni Suomen ero eurosta on Suomelle erittäin kannattavaa ja ehdottomasti välttämätöntä, mutta EU:lle eromme olisi tuhoisaa, koska silloin saattavat  muutkin suht´koht´ hyvin toimeentulevat EU-maat saada saman idean, ja jäljelle jää vain konkurssikypsät rupusakkimaat. Ja, tämähän ei miellyttäsi lainkaan maailman raharikkaita, sillä kuka silloin maksasi noitten törsäilijöitten velat? He ... raharikkaat sijoittajat. Niinpä. Ja siksi EU-ssa tehdään kaikki, jotta ei varsinkaan Suomi eroaisi.
3E, Suomi, Finland Exit EU Euro, EU-Titanic sinking, uppoaa, Suomi ensimmäisenä irti EU:sta ja eurosta, Anne Lindell
Vime kesänä, kun pähkähullut kansanedustajamme äänestivät vieläkin pähkähullumman hallituksemme EVM-esitykelle ”jaa”, lausui Briannian pääministeri David Cameron samaan aikaan: "Missään päin maailmaa ei ole yhteisvaluuttaa ilman yhteistä hallitusta". Siis, hän tarkoitti, että silloin olisi kyse ”Liittovaltiosta” eli ”Eurostoliitosta”. On vain ajan kysymys, milloin brititkin vaativat kansanäänestyksen EU:sta irrottautumisesta.

Eli, tämä yhtälö ei voi toimia ... ei kuuna päivänä. Se me ollemme jo nähneet. Välistävetäjiä ja rötöstelijöitä on pilvin pimein, ja nyt jopa Suomen valtiokin on sijoittanut veroparatiiseihin ... pois suomalaisislta investoijilta.
Mitä valtio edesä sitä pienet perässä ---- valtio varastaa itseltään eli kansalta. Kuva Anne Lindell
Ei ihme, että kaikki rötöstelävät, koska ministerit ja valtion virkamiehet näyttävä esimerkillään mallia . ja valtiokin. Valtion osaomistuksessa olevat yhtiötkin harrastavat "laillista" verokikkailua (Neste, Fortum, Finnair, Eläke-Warma jne ). Ei ihme, että meillä lama vain syvenee ja syvenee, koska raha ei liiku. Raha ei liiku kotimaassa, koska ne ovat veroparatiiseissa.

Kansanedustaja Ben Zyskowicz mietti viime kesänä samoihin aikoiohin, että: "En minä tiedä, oliko euro alunperinkin tuhoon tuomittu projekti?”  Kyseenalaista eurossa oli Zyskowiczin mielestä se että, voiko mailla olla yhteinen valuutta ja yhteinen rahapolitiikka ilman, että niillä on myös yhteinen talouspolitiikka eli yhteinen budjetti ja yhteiset budjettipäätökset.

No ... ei voi, sanon minä, ja siksi tiemme onkin tuhon tie, ja se vie suoraan kohti Eurostoliittoa  - kohti Hitlerin unelmaa Euroopan III:sta Valtakunnasta. Liittovaltiossa lakkaamme lopulta olemasta itsenäinen kansakunta.

Muistatteko mitä meille luvattin suut messingilla, kun liityimme EU:hun? Niin ... itsenäisyttäämme emme menetä ... EU:sta ei tule koskaan Liittovaltio. Lippponenkin sanoi: ”Böö! Ei oo mitään pelättävää” ! Eurosta emme saaneet edes äänestää kuten Tanska ja Ruotsi, EVM oli vain läpihuutojuttua kauhialla kiireellä ja häslingillä. Tämä itsevaltiaan tavoin diktatuurinen hallitus on tullut nyt tiensä päähän. Sixpakkina hallitus voi ja kykeni moiseen, ja näin oppositiosta tuli voimaton. Soini teki ison virheen kun ei lähtenyt hallitukseen. Hän arvioi voimasuhteet eduskunnassa väärin. Hän kuvitteli voivansa ”puskista” panna hanttiin, mutta tosin kävi. Mutta kuitenkin hän tekee sen mitä voi eli vaahtoaa. Timo Soini oli harvinaisen oikeassa kommentoidessaan eduskunnan EVM- äänestyksen tulosta huudahtaessaan Kekkosta siteeraten, että: ” Saatanan tunarit!
Miten tapahtuisi jonkin euromaan, esimerkiksi Suomen, ero eurosta? Entä mitä se tarkoittaisi tavallisen kansalaisen säästöjen ja velkojen kannalta?

Varmuutta asiasta ei ole, sillä EU:lla ei ole ainakaan julkista suunnitelmaa euromaan eron toteuttamisesta. Siis muistaa tulee, että (toisin kuin herrat viskaalit valehtelvat) mikään EU säädös, sopimus ei kiellä minkään maan eroamista EU:sta ja eurosta ... pelkkä ilmoitus erosta riittää. EKP pj. Mario Draghi valehteli, kun hän tuolloin sanoi, että:”The euro is irrversible”. ( Euro on peuuttamaton). Sillä se ei ole sitä. Mikä tahansa maa voi ja saa irrottautua omasta halutaan eurosta ja oottaa oman valuuttansa uudellen käyttöön.

Näin kävisi Suomalaisille. 

EU:sta voi kukin jäsenvaltio erota yksipuolisella ilmoituksella ja ero astuu perussopimuksen mukaan voimaan kahden vuoden kuluttua, vaikka eroamisen yksityiskohdista ei oltaisi päästy sopimukseenkaan. Neuvotteluissa voidaan toki sopia, että ero astuu voimaan nopeamminkin. Ei siis tarvita muitten osavaltioiden päätöksiä, vain Suomen eduskunnan päätös ja perustuslakivaliokunnassa päätökset tehdään yksinkertaisella enemmistöllä. Valtionpetoksen ollessa kysessä, kuten Suomen kohdalla, ero voi astua voimaan heti. Eli,  ensin Suomen parlamentin (hallituksen ja eduskunnan) pitää päättää uuteen valuuttaan siirtymisestä eli markkaan palaamisesta ja jättäa EU:lle eroilmoitus eurosta ja miksei samlla koko EU:sta.

Samalla tulee säätää laki, jolla kaikki suomalaisten pankkitalletukset, velat ja palkat muutettaan samalla hetkellä (esin klo, 12 yöllä) markoiksi yhden suhteessa yhteen eli niin, että yksi euro vastaisi yhtä markkaa. Toivottavasti vanhoja markan ”paino-sabluunoja” ei ole heitetty menemään. Mitään valuuttapakoa Suomesta ei takuuvarmasti syntyisi, koska markka muutettaisiin suhteessa 1:1 euroon nähden, ja vasta tämän jälkeen markka asetettaisiin kellumaan esim 6 kk tai korkeintaan vuodeksi. Minun mielestäni puolen vuoden kellunta-aika vahvalle Suomen markalle on täysin riittävä. Liian pitkä kellunta-aika tosi mukana vain valuutalla spekuloijat, ja silloin yritettäisiin lyhyessä ajassa tahallaaan ostoilla nostaa markan arvoa, mikä loisi epävarmuutta pitkäaikaissijoittajille, ja tämä hidastaisi taas osaltaan kasvua.

Suomen uuden (entisen) valuutan arvo nimittäin voipi myös laskea mutta ilmeisimmin se nousii, kun se laitetetaa kellumaan eli valuuttamarkkinoiden arvioitavaksi. Suomen jo tunnetusti tiukkaan rahapolitiikkaan luotetaan mahdollisesti myös jatkossakin (taantumasta huolimatta), joten erittäin uskottavaa on, että Suomen markan arvo lähtisi nousuun euroon nähden. Markka mitä ilmeisimmin kelluisi jo heti alkuksi hieman euroa arvokkaammaksi, koska Suomen talous on katsottuna koko euroryhmän taloutta on ilmeisen hyvässä kunnossa, megasuuresta valtionvelastamme huoimatta. Kolmen A:n maan meillä on uskottavuutta, ja kykyä maksaa velkamme, jos samme sen tehdä itsenäisenä kansana ja omalla valuutallamme ja rehellisellä työllä (ei harmaatataloutta, ei veroparatiiseja).

Kansalaisen näkökulmasta suurin huolenaihe on miten kävisi velallisten markkaan siirryttäessä? Kävisi samaten kuin silloin kun siirryttiin euroon ... eli ei mitenkään. Esim. asuntovelan määrä pysyisi siis ennallaan, kunhan velka on otettu kotimaan pankista, joten velkaa omaavienkaan ei tarvitsisi pelätä markkaan siirtymistä ja EU:sta eroamista. Näin ollen markkaan siirtyminen ei vaikuttaisi säästöihin ja velkoihin Suomessa. Eta ja  Efta sopimukset rittää meille jatkossakin vallan hyvin. Toisin olisi  erotilanteessa esim Kreikan  tai Italian tapauksessa, johtuen näitten maitten surkeasta luottoluokituksesta jättisuurten valtiovelkojen vuoksi.

Siis tavallinen Suomen kansalainen, joka ei maksa velkaansa ulkomaille, ei huomaisi eroa Eu:sta ja eurosta eroamisen jälkeen paitsi, että täällä olisi raikkampi ja vapaampi ilmapiiri ja puhtaamipi ja halvempi ruoka, ja ihmiset alkaisivat jälleen uskoa huomiseen ja yrittämiseen, ja kaikenlainen ruikuttelu, lusmuilu ja yhteiskunnan loisena eläminen jäisi historiaan. Työ alkaisi maistua ja ”Talvisodan”-talkoohenki nostaisi tämä maan nopeasti entistäkin ehoompaan kuntoon.

Siis, summa summarium, ei ole mitään järkeä tarrautua Euroopassa yhteen valuuttaan, koska etenki alppien eteläpuolisilla mailla on aivan erilaiset lähtökohdat ja tavoitteet ja moraaliset käsitykset talouspolitiikasta kuin meillä suomalaisilla.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Myöhempi lisäys ma. 15. 4.2013
Aika "kalebalikin" tämä kirjoitukseni on saanut aikaan: puh. soitoja, e-mailiviestejä  ja yllätys, yllätys ... ihan järkijään kaikki ovat huolissaan ja kysyneet, mitä voisi tehdä vai voiko enää mitään tehdä?  Olen lohduttanut heitä, että niin kauan kun on Suomi on edes suht´koht itsenäinen valtio niin, niin kauan on myös toivoa.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja rohkeasti ja mieluiten omalla nimellä.