3E-liike kasvaa ja vahvistuu

3E-liike kasvaa ja vahvistuu
3E, EXIT EU EURO on ainoa mahdollisuutemme

1.8.12

Katainen: ”Hallitus on pyrkinyt koko ajan herättämään kansalaiskeskustelua, mutta kun ..., mutta kun ...”

Jutta Urpilainen , Jyrki Katainen. Pää pilvissä ja sokeina. Kuka aukaisisi näitten silmät? euro, EU, crash
HS (STT): ..”Pääministeri Katainen pitää hyvänä, että  Keskusta-puolue on ryhtynyt valmistelemaan euron tulevaisuutta koskevia asioita kansalaiskeskusteluun. Katainen sanoi myös, että hallitus on pyrkinyt herättämään kansalaiskeskustelua jo vuoden: "Se ei ole ottanut tuulta muuten kuin tavallisten kansalaisten keskuudessa. Poliitikot eivät ole olleet hirveän kiinnostuneita ja siksi on hirveän hyvä, että he ovat lähteneet liikkeelle", Katainen sanoi.

Kyllä minoon kyllä vahvasti sitä mieltä, että hallitus on ainakin vuoren ajan yrittänny tappaa kansalaiskeskustelun ja kritiikin soraäänhet niin karuilla kuin eruskunnassakin.

Aivan äskettäin keskustan pj Juha Sipilä on ilmoittanut kokoavansa ryhmän laatimaan keskustalle selvitystä euron tulevaisuudesta ja Suomen vaihtoehdoista. Syynä on se, että keskusta kokee hallituksen olevan kyvytön tai haluton edistämään keskustelua eri vaihtoehdoista. EU:n pysyminen itsenäisten valtioiden välisenä liittona ja euron vakauden perustuminen talouskurille ja vakaussopimusten noudattamiselle on Sipilälle mieluisin tulevaisuuden visio. "Voi olla, ettei se toteudu. Silloin niiden maiden, jotka eivät pysty toimimaan yhteisten sääntöjen mukaan, on lähdettävä eurosta", Sipilä sanoo. Ryhmä aloittaa elokuussa ja se toimii ainakin vuoden.

Luuleeko Sipilä tosishansa, että EU ja euro kestää kokonaisen vuoren koosa? ... Älä unta nää, Juha!  

Soini ehdotti 19.7. täysistunnossa, että tehtäisiin valtionvarainmisiteriön toimesta tutkimus, mitä maksaisi Suomelle erota eurosta. Kallis ja ilmeisesti satoja tuhansia tai jopa miljoonnan maksava ja jo alkujaan äysin toivottomaksi tuomittu yritys tetättää selvitystä eurosta eroamisen haitoista ja seuraamuksista sikakalleilla konsulteilla on vain ajan ja varojen tuhlaamista, koska haitat ...siis sodella megaluokan haitat eurossa ja EU:n jo suunniteltujen ja vielä suunnittelemattomien tukipakkettien mukana pysymisestä ovat kyllä kohta niin tähtitieteellisä, että sellaisten tutkimusten tulokset julkistettaisiin heti salaisiksi. 

Kreikka menee konkurssiin, tai ehkä on jo konkurssissa, ... en tiedä, en ole vielä katsonut iltauutisia,  selvää ainakin on, että  Kreikka ei pysty maksamaan velkojaan ja – Suomelle myönnetyt vakuudet ovat silloin yhtä tyhjän kanssa, eli ”Keisarin uudet vaatteet”... Koska velkojan ensisijaisuusopimusta voidaan aina tapaukohtaisesti (kuten Olli Rehn sanoi) maäritellä, eli sitä ei oltukaan määritelty ja vahvistettu itse sopimuksessa, päinvastoin kuin  Katainen ja Urpilainen antoivat ennen EVM ja Espanjan tukipaketti  äänestyksiä eduskunnan ymmärtää. Meitä on huijattu.

Valveutuneet ja rohkeat kanslaiset uskaltavat puhua noista megaluokan eurossapysymisenhaitoista – poliitikot eivät. Katainen ja Urpilainen eivät ole koskaan maininneet minkäänlaisia  lukuja kuinka paljon tähän asti ihan oikeasti on Suomen mukanaolo EU:ssa ja eurossa maksanut, ja mitä tuo mukanaolo tulee maksamaan lähitulevaisuudessa. Itse voin noin niinkuin lonkilta sanoa, että eurossa mukanaolo tulee maksamaan meille tosi paljon, niin paljon, että se tulee ”katkaiseman Suomi-neidolta kaulan”.

Pitäkää tekin huoli itsestänne, sillä tulevassa euro- ja EU-myllerryksessä voimia ja kuntoa tarvitaan ... hellikää itsänne ... nukkukaa ja syökää hyvin, ... ainakin niin kauan kun ruokaa meillä riittää.  
 ...............................................................................................................
Suomen 3:n A + luottoluokitussija olikin höynäytystä.

Tämä kirjoitukseni  myös julkaistii Uusi Suomi verkkoehdessä omassa blogissani 1.8.2012 

Jutta Urpilainen, Filand blind soon 4A club member, Suomen AAA-luottolukitus höpön höpöä, hunajaa, mielistelyä vain.
Makasin tänä aamuna ( siis keskiviikkona 1.8. -12) kädet niskan takana ja mietin viimeaikaisia uutisten pääaiheita, kuten minulla pääsääntöisesti on sängyssä tapana tehdä. Päällimmäisenä pyöri mielessäni ajatus siitä, että miten on mahdollista, että luottoluokittajien ja niiden mielestä, joilla on kaikki rahamaailman narut käsissään, on Suomi ainoana euromaana kolmen AAA:n maa ja vieläpä vahva sellainen  (+ AAA) ?

Ja sitten minulle välähti: eihän se pidä paikkansa, ei lähellekään, vaan tässä on kyseessä katala ja kiero peli.
Rahoituslaitokset ovat alkaneet hermostua ja pelätä, että jos Suomen päättäjät vihdoinkin  tajuavat, että meitä on huijattu, ja että jos Suomi edes harkitsee tai vihjailee maailmalle, että ero eurosta vosi olla houkutteleva ajatus, niin pelättävissä on, että muutkin euromaat alkavat nähdä eron eurosta pakotienä joko nykyisestä ahdingosta (Kreikka, Espanja ja pian Italia), sillä he pääsevät devalmoimaan joko kansalliseksi valuutaksi muutetun euron tai entisen valuuttansa tai uuden valuuuttansa (ihan miten vain), ja näin heilä on mahdollisus verrattuna  muihin vielä jäljellä oleviin euromaihin paremmassa kilpailutilanteessa saada oma taloutensa nopeasti kuntoon ja välttyä kokonaan edessä olevasta pelottavasta euron ja EU:n romahduksen skenaariosta. 

Sanokaa minun sanoneeni, että Suomea yritetään nyt jopa lahjoa alhaisilla koroilla, sillä Suomellahan on huomattavan paljon velkaa suhteutettuna asukasmäärään ja verokertymään, ja mitä parempi luottoluokitusluokka niin sitä halvemmalla Suomi saa lainaa IMF:ltä ja myös  ulkomaisilta vapailta markkinoilta ja etenkin suunnitteleilla olevalta EVM:ltä. 

Sanokaa minun sanoneeni, että vaikka mitä täällä maassa tapahtuisi, niin Suomen luokitusluokka ei tästä alene, vaan, jollei sekään meille riitä, niin keksitään uusi ja entistä ehompi luottoluokitusluokka Suomelle, eli 4:n A:n luokka. 

Joten, sorry, Moody´s .... ja mitä nyt teitä luottoluokittajia nyt onkaan ... teidät on pajastettu. Ette onnistuneet sahaamaan meitä linssiin. Suomen +AAA-kultapossukerhon (eli 4:n A:n) luokitus oli kuin olikin Suomelle ansaitsematon arvonnousu ja rahamaailman ovela harhautustemppu.

Tähän loppuun laitan pari tosi nasevaa  kommenttia US.sivustolta ed. tekstiini:

Minimerkki ”christinaholm” kommentoi (quote): ”Kyllä, Monti soveltaa Pariisissa kuulemaansa sanontaa joka menee suomeksi suurinpiirtein "kärpäsiä ei napata viinietikalla" ; eli siis hunajalla houkutteleminen onnistuu helposti, ainakin ministeritasolla. Sen sijaan tavallista kansaa täytyy vähän pelotella ja uhkailla.”

Seppo Leskinen kirjoitti (quote): ” Totta maar. Eikö olekin pökerö kauppias sellainen, joka antaa asiakkaalle rahaa, jotta asiakas voisi ostaa kauppiaan tuotteita. Suomessa valtiolaivan peräsimessä suattaapi olla noinkin pökeröitä, vai?”  

Ari Mönkkönen kirjoitti hauskasti (quote): ”Tiu,tau, tillin tallin, ulkona, kuin lumiukko, onpi meitän johtopors... -porras. Milloin tullevat järkiinsä? Jälleen sikamaisen hauska kuva Annelta, Peukut! ”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja rohkeasti ja mieluiten omalla nimellä.