3E-liike kasvaa ja vahvistuu

3E-liike kasvaa ja vahvistuu
3E, EXIT EU EURO on ainoa mahdollisuutemme

13.6.12

Haloo, Timo Soini! HERÄTYS!


Timo Soini, Jussi Halla-aho, Perussuomalaiset, KKO:n päätös, tuomio Jussi Halla-ahon blogikirjoittelusta.
Korkein oikeus antoi tuomion, päätöksen Jussi Halla-ahon asiassa perj. 8.6. -12 ja määräsi osan Jussi Halla-ahon (ps.) kirjoittamasta tekstistä ”poistettavaksi yleisön saatavilta ja hävitettäväksi”. Vaikka Halla-aho sai tuomion perjantaina, ei hän  ollut vielä tiistai-iltaan mennessä poistanut kokonaan oikeuden määräämiä osia kirjoituksestaan. 

Halla-aho pitää KKO:ta pilkkanaan. Halla-aho ei poistanut oikeuden tuomiosta huolimatta tätä rasistista virkettä blokistaan [alkujaan kirjoitettu v. 2008]: ” ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre”.

Sen sijaan Halla-aho aivan äskettäin kirjoitti k.o poistetun lauseen kohdalle uuden, näin: "Tästä kohdasta on korkeimman oikeuden päätöksellä 8.6.2012 poistettu virke, jossa, MTV3:n uutisen mukaan, väitettiin, "että ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre".

Tämä vanhan tekstin poisto ja uuden tekstin kirjoitus entistä rasitista lausetta suoraan siteeraten tapahtui vain neljä päivää sitten. Tämä on oikeuden halventamista, ja tämäkin osoittaa sen, että ko. kansanedustaja ei sovellu tehtäviinsä eikä eritoten hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi, joka mm. pohtii ja päättää maahanmuuttajien asioista.

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen pitää tapausta ”erikoisena”: ”Kyllä hänen pitää se tietysti poistaa välittömästi, kun se on oikeuden päätöksellä niin määrätty. ... Julkinen oikeuden päätöksen vähättely on kansanedustajalta sopimatonta”.. ... Tolvanen ihmettelee Halla-ahon kommentteja tuomiostaan. Halla-aho on kertonut tuomionsa olevan ”väärä ja epäoikeudenmukainen” ja ”muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta.”... Kyllä tuomioon pitää kaikkien tyytyä, eikä ole sopivaa, että tuossa asemassa oleva henkilö alkaa oikeuden päätöksiä arvostelemaan. Hän voi olla sitä mieltä, mutta julkinen oikeuden päätöksen vähättely on kansanedustajalta sopimatonta. ... Hän on suhtautunut asiaan hyvin vähättelevästi, ikään kuin se olisi vain mielipide.  Se on oikeuden ratkaisu.” ... eikä siis vain pelkkä mielipide..

Eduskuntaryhmien johtajat kokoontuvat keskiviikkona  (13.6.-12) pohtimaan Halla-ahon jatkoa eduskunnan hallintovaliokunnan johdossa. Tämä erikoinen ja historiassa ainutlaatuinen ratkaisu syntyi siksi, koska Perussumalaiset itse mukaan lukien Timo Soini eivät tee asialle yhtikäs mitään. Koko Halla-aho ongelma lakaistaan matoin alle ja kuvitellaan, että kun asiaa ei kommentoida eikä siihen puututa, niin koko ongelmaa Halla-aho ei ole olemassakaan.

Soini on aikaisemmin ilmoittanut, että rasismituomion saaneella henkilöllä ei ole sijaa perussuomalaisissa, ja hän myöntää itse niin sanoneensa. Mites nyt, kun Halla-aho on saanut tuomion edellämainitussa asiassa Korkeimmalta Oikeudelta, ja tästä tuomiosta ei enää voi valittaa? Nyt Soini kierteli ja kaarteli asiaa ja sanoi, ettei hän voi erottaa kansan valitsemaa kansanedustajaa.

Ihmeellistä tässä on että, Soini uskoo, että EU:sta ja eurosta voi Suomi aivan hyvin erota (itsekin olen samaa mielltä), mutta hän ei kykene erottamaan edes yhtä kansanedustajaa omasta eduskuntaryhmästään.

KKO:n päätös, kohta: ”37. Korkein oikeus toteaa, että A:n kirjoituksessa esitetyssä väitteessä, jonka mukaan ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre, somalit kuvataan kansanryhmänä rikollisiksi ja yhteiskuntamoraaliltaan muihin nähden ala-arvoisiksi. Väite on siten somaleja kansanryhmänä panetteleva ja solvaava. Voimassa olevan rangaistussäännöksen perusteluissa (HE 317/2010 vp s. 42) tämän sisältöisten lausumien levittämistä on pidetty esimerkkinä rangaistavasta menettelystä”.

Tämä Halla-Ahon juttu vie mielestäni uskottavuuden PS:n eduskuntaryhmältä. Eikö Halmeen tapauksesta opittu yhtään mitään? Nyt on tullut KKO:n päätös. Jos perusssuomalaiset aikovat olla uskottavia jatkossakin, niin puolueen puheenjohtajan on mietittävä,  mitä hän sanoi pari vuotta sitten oikeuden päätöksistä, ja niihin reagoinnista puolueessa? Minä olen tottunut siihen, että suomalaisen sanaan voi luottaa ja etenkin, että miehen sanaan voi luottaa. Tiedän ns. vanhojen puolueiden (Kepu, Demarit, Sossut kärkijunassa) "kusettavan" kansaa mennen tullen, mutta missä on se PS:n selkäranka ja rehtiys, jota te niin kovasti mainostatte ja johon kaiken kärsinyt, kaskinen kansa edellleen luottaa? Kannattaako riskeerata kokoPS-puolueen maine ja kunnia yhden kansanedustajan ajattelemattomien kirjoitusten vuoksi. Julkisuuden henkilönä ja etenkin kansanedustajana ja hallintovaliokunnan puheenjohtajana hän saa ajatella mitä haluaa, mutta eri asia on mitä hän kirjoittaa ja  tuo esille julkisuuteen blogissaan,  mediassa esiintyessään, jukisissa puheissaan ja kirjoituksissaan. 

Kansanedustajan työstä on perustuslaissa kirjoitettu seuraavaa: poiminto § 29:  ..."Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia,  ... ” ...  ja poiminto § 31: .... Kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä.” ... ja edellen § 28: ... Jos kansanedustaja olennaisesti ja toistuvasti laiminlyö edustajantoimensa hoitamisen, eduskunta voi hankittuaan asiasta perustuslakivaliokunnan kannanoton erottaa hänet edustajantoimesta joko kokonaan tai määräajaksi päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.

Jos kansanedustajaksi valittu on täytäntöönpanokelpoisella päätöksellä tuomittu (siis tuomittu jostain oikeudessa)  ..... eduskunta voi tutkia, sallitaanko hänen edelleen olla kansanedustajana. Jos rikos osoittaa, ettei tuomittu ansaitse edustajantoimen edellyttämää luottamusta ja kunnioitusta, eduskunta voi hankittuaan asiasta perustuslakivaliokunnan kannanoton julistaa hänen edustajantoimensa lakanneeksi päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. "

Pitäisikö sinun Timo Soini, nyt vihdoinkin ottaa johto käsiisi puolueessasi ja etenkin eduskuntaryhmässäsi? Minun mielestäni sinun pitäisi. Nämä on raskaita asioita, mutta ne on tehtävä.

3 kommenttia:

 1. Olen arvostanut kovasti käsityskykyäsi muissa asioissa. Siksi nyt jään kyllä syvän hämmästyksen valtaan. Oletko perehtynyt itse tähän case Halla-ahoon vai tuleeko reaktiosi median puheiden perusteella? Jos tämä ei ole poliittinen ajojahti, niin mikähän on? Miksi Halla-ahoa käsitellän erikoistapauksena?

  Yrjö sanoo asian hyvinkin kohdalleen, kiinnitä huomiota mm. Illmanin ja Vapaavuoren sanomisiin nyt ja Kanervan ja Koskisen tapauksissa:
  http://yrjoperskeles.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Arvoisa "anonyymi", olen seurannut "case" Halla-aho aivan hänen poliittisen uransa alkuvaiheista asti, ja eittämätä olen koko ajan enemmän ja enemmän huolissani siitä, mitkä hänen tarkoitusperänsä oikein ovat. Noinkin lukeneelta mieheltä odottaisi, että hän osaisi edes käyttäytyä tehtäviensä vaatiman tason mukaisesti ... mutta ei. Rasististen tekstien poistaminen blogista olisi ollut pieni ele hänelle itselleen, mutta suuri ele puolueelle. Edes tätä hän ei voinut tehdä. Hän on ylimielinen ja selvä narsisti ja käyttäytyy kansanedustajaksi lapsellisesti ... sorry, mutta näin vain on asian laita. En muista, että hän olisin kertaakaan kuullut hänen puhuvan tai edes sanovan jotian eduskunnan istunnoissa tai edes n.s. "käytävä-haastatteluissa, sillä niin harvoin hän eduskunnassa avaa suunsa, mutta eduskunnan ulkopuolella hän uskaltaa päästää suustaan sammakoita. Sorry, mutta Halla-aho tekee hallaa puolueelleen.

  VastaaPoista
 3. Myös minä olen hämmästyksen vallassa luettuani blogikirjoituksesi Halla-ahosta. Olen vahvasti eri mieltä kanssasi tässä asiassa, enemmänkin samoilla linjoilla esim Jouko Pihon kanssa. Ks. http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108125-halla-ahon-tuomarit-luetun-ymm%C3%A4rt%C3%A4misen-kurssille

  VastaaPoista

Kommentoi vapaasti ja rohkeasti ja mieluiten omalla nimellä.