3E-liike kasvaa ja vahvistuu

3E-liike kasvaa ja vahvistuu
3E, EXIT EU EURO on ainoa mahdollisuutemme

12.3.12

Urpilaisen X-File-kansiot kummastuttavat nyt jo koko maailmaa

Suomen valtiovarainministeriö on leimannut Kreikan kanssa tehdyn vakuussopimuksen salaiseksi. Syynä Jutta Urpilaisen mukaan on kreikkalaisten pankkien toive, johon Suomi taipui "hienotunteisuussyistä". 

Tämä on törkeätä, sillä julkisuuslaki ei tunne tällaisia hienotunteisuussyitä. Nyt salataan myös tiedot siitä, että mihin suomalaisten verovaroja käytetään. Tämä kriisi saa yhä sairaampia piirteitä. Asiakirjan salaaminen on poikkeuksellista. Julkisuusperiaatteen mukaisesti viranomaisasiakirjat ovat  julkisia. Miksi Suomi yhtenä julkisuusperiaatteen äänitorvena itse luopuu nyt omista periaatteistaan? Jos kansakunnan tulevaisuuden kannalta ratkaisevan tärkeitä asioita aletaan salata, niin tässä ollaan nyt väärällä tiellä.

Timo Soini kirjoittaa blokissaan 8.3. -12 näin: ”Olemme jättäneet Valtiovarainministeriölle kirjallisen vaatimuksen. Salaiset Kreikka-paperit on tuotava julki. Suomen laki velvoittaa. Ja oikeusvaltioperiaatteet. Perussuomalaiset ovat valmiita viemään asian oikeuteen, jos hallitus ei korjaa virhettään.”

Vihreiden kansanedustaja Osmo Soinivaara: ”Kreikka-papereiden salaamiseen on aivan perusteltu syy, sillä salattava on, koska syyn kertominen on vaikeata, koska silloin tulisi paljastaneeksi juuri sen, mitä salataan.” Salailua ei Soininvaaran mukaan tarvita sen peittämiseksi, että sopimus on huono. "Sen voi päätellä myös julkistetuista osista." Kreikan tilanteeseen Soininvaara suhtautuu pessimistisesti: "Kun Jaakko Kianderkin on sanonut, että Kreikka ei selviä tästä, uskallan minäkin sanoa, että olen ollut pitkään samaa mieltä."

Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen sanoi: ..”  "Valtiovarainministeriön päätöstä pitää näin merkittävät asiakirjat salassa ei ole likimainkaan perusteltu riittävästi".  

Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professorin Olli Mäenpään on arvostellut sopimuksen salaamista Laki määrä, että viranomaisten asiakirjat ovat julkisia, jos laissa ei toisin säädetä. Ministeriö on perustellut vakuusasiakirjojen salaamisen päätöstä asian luonteella, valtion edulla ja Kreikan vaatimuksilla. Yksikään näistä ei ole julkisuuslain tuntema peruste asiakirjojen salaamiselle. Valtiovarainministeriön perusteet salaamiselle eivät siis ole ollenkaan lainmukaisia. Salaamiselle tässä mittakaavassa ei ole lainmukaisia perusteita. Missään tapauksessa koko vakuussopimus ei voi olla edes julkisuuslain tarkoittama liikesalaisuus”.

Samaa mieltä on Turun yliopiston hallinto-oikeuden professori Heikki Kulla.

Voiko hallitus, valtiovarainministeriö ja Urpilainen nyt vapaasti väittää, että on saatu ”täysimääräiset vakuudet”, kuten Jutta vaalipuheissaan rinta rottingilla vakuutteli, kun sitä ei voi nyt kukaan ulkopuolinen tarkistaa. Toivottavasti oikeuskansleri tai eduskunnan oikeusasiamies tutkii valtiovarainministeriön virkamiesten toimet tässäkin asiassa. Vakuussekoilun uskottavuus on muutenkin heikko, joten lisäsalailu vaan lisää kansalaisten epäluottamusta hallituksen toimiin.

Jutta, sinulla ei ole nyt enää muuta vaihtoehtoa kuin paljastaa kaikelle kansalle salaiset paperit, koska näiden sopimusten luokitteleminen salaisiksi on laitonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja rohkeasti ja mieluiten omalla nimellä.