3E-liike kasvaa ja vahvistuu

3E-liike kasvaa ja vahvistuu
3E, EXIT EU EURO on ainoa mahdollisuutemme

29.8.13

Hupaisaa - kohta kaikki EU-vaalihehdokkaat ovat ”kärkiehdokkaita.


Varsinaista "hupi-porukkaa": Paavo Väyrynen, Olli Rehn, Jutta Urpilainen , Jyki Katainen

Paavo Väyrynen on tajunnut tuhannen taalan paikan, kun hän kuuli uutisen Rehnin halusta asettua EU-ehdokkaksi. Asettaako Väyrynen nyt itsensä Keskustan EU-vaalien kärkihedokkaaksi mennen näin ovelasti kyynärpäätaktiikallaan Olli Rehnin edelle, kun Rehn on nyt arvellut asettuvansa (tavalliseksi) EU-ehdokkaaksi, ja siten hän kävisi myös vaalikampanjan siinä kuin muutkin ehdokkaat? Siltä näyttää. Mutta Väyryseltä on tainnut jotain mennä hieman ohi, kun hän ei tiennyt, että kärkiehdokkaat asettaa puolueryhmät (ei ehdokas itse), eikä kärkiehdokkaan edes tarvitse tehdä varsinaista vaalityötä, koska kärkiehdokas on  suoraan ehdokkaana EU:n virkojen kärkipaikoille kuten esim. komissaariksi.

Näin uustisoi STT  perjantaina 23.08.2013 : ” Olli Rehn harkitsee vakavasti pyrkimistä liberaaliryhmän kärkiehdokkaaksi. EU:n talouskomissaari Olli Rehn kertoo syksyn aikana, lähteekö hän ehdolle ensi vuoden eurovaaleissa. Rehn sanoi toimittajille Mikkelissä, että hän harkitsee vakavasti pyrkimistä liberaaliryhmän kärkiehdokkaaksi. Rehnin mukaan tällöin olisi myös luontevaa mittauttaa kannatus kansallisissa vaaleissa lähtemällä keskustan ehdokkaaksi. Rehn kertoi kiertäneensä kesällä paljon Suomessa: ”Siitä saa virtaa ja motivaatiota tehdä työtä. Tätä taustaa vasten harkitsen vakavasti ehdokkuutta tulevissa eurovaaleissa, jotka ovat hyvin tärkeät vaalit”. Kaikki eurooppalaiset puolueryhmät asettavat vaaleissa kärkiehdokkaan, joka edustaa puolueryhmittymää virallisissa keskusteluissa. Kärkiehdokas on ehdolla keskeisiin eurooppalaisiin johtotehtäviin, kun paikkoja vaalien jälkeen jaetaan. Liberaaliryhmän mahdollisuuksia saada merkittäviä tehtäviä on kuitenkin yleisesti pidetty huonoina”. 

Olen vakaasti sitä mieltä, että Olli Rehnin ei kannattaisi nyt lähteä mittauttaan suosiota Suomessa asettumalla Keskustan tai edes ALDE-liberaaliryhmän ehdokkaaksi tulevissa EU-vaaleissa, sillä siinä voi käydä nolosti ... todella nolosti. Entä jos vain sukulaiset äänestävät häntä (ja hekin vain säälistä). Vai pelkääkö Rehn nyt ihan tosissaan, että häntä ei  noin vain ilman muuta asetetakaan Keskustan kärkiehdokkaaksi. Olisi se nolo loppu  - ”kärkiehdokkaalle”. Rehnin kandi nyt funtsia ihan jotain muuta – esim.: miten olisi hiihtoliiton puheenjohtajuus tai jokin luennoitsijan duuni vaikka ”valloissa” jossain yliopistossa tms.? Mutta toisaalta taasen esim. Romanian EU-ehdokkaana Rehn voisi jopa menestyä. Eikä Rehnin tarvitsisi olla siellä edes kärkiehdokas, ja silti kaikki äänestäisivät häntä. 

Hmmm ... taitaa tästä aikamoinen soppa syntyä, sillä Keskustalla on toinenkin ongelmatapaus, eli, Paavo Väyrynen alias Pavel Vaerynen, joka omien sanojensa mukaan ei ole koskaan itse pyrkinyt mihinkään, vaan häntä on aina pyydetty. Tästä lisää täältä: http://annelindell.blogspot.fi/2011/06/varsinainen-vayristelija-paavo-va...
 
Nyt täytyy Keskustan on tarkkana, ja ilmoittaa Väyryselle, että hän ei voi noin vain jälleen ja taas kerran ilmoittaa itseään ehdokkaaksi ja jopa kärkiehdokkaaksi, koska se paikka on ilmeisesti varattu Rehnille. Mutta väysrystelylleen eli  yltiönarsistiselle tyylilleen uskollisena Väyrynen pitää itseään pikemminkin Rehnin vaihtoehtona eikä suinkaan aisankannattajana. 

Sipilä on konsensusmiehenä kierä kuin korkkiruuvi, ja hän ilmoitti, että molemmat  miehet ovat ”käytännönläheisen integraation” kannalla. Viisaasti mitäänsanomattomia sanahirviöitä viljelemällä Sipilä jätti näin sanomatta, että periaatekysymyksissä kaksikon välillä ei ole mitään yhteistä.
Mutta toisaalta Sipilän konsensusmiehenä tuntien uskallan väittää, että Sipilä tekee kompromissin ja ilmoittaa, että kaikki ehdokkaat ovat tällä kertaa tavallaan nyt Keskustan ”kärkiehdokkaita”. Tätä ajatusta varmaan kannattaa Mauri Pekkarinen, sillä hänen mielestään vaalimainoksissa pitää kaikkien ehdokkaiden kuvien olla yhtä suuria. 

Huhuja on liikeellä, että demarit haluaisivat Urpilaisen ehdokkaaksi ja Kokoomus Kataisen.
Harmi vain, että vaaleissa voi äänestää vain yhtä ehdokasta, sillä minä äänestäisin heitä kaikkia, sillä tämä olisi kaikkein helpoin keino päästä noista maanvaivoista kerralla eroon. 

P.S. Tämä on vain minun mielipiteeni neuvoni ja vakuutan, että eivät mitkään puolueet, eikä edes Keskustan liberaali ALDE-ryhmä, ole millään lailla yrittäneet myötävaikuttaa tämän kirjoituksen syntymiseen, sen aihepiirin eikä sen sisältöön. Ja erityisesti painotan, että  kirjoitukseen liittyvien kuvien henkilöillä ei ole mitään tekemistä terveen järjen kanssa.

Itse haluaisin EU-ehdokkaaksi todellisen "Troijan Hevosen". Sellaista äänestäisin takuuvarmasti, mutta tuleeko minkään puolueen ehdokaslistoilta löytymään sellaista. En usko - ei löydy ainakaan avoimesti. ... Ai, että mikä on "Troijan hevonen"?  - No, selitän myöhemmin.
Tämä artikkeli on julkaistu myös Uusi Suomi -verkkolehdessä 24.8.2013, ja siihen tuli 10 kommenttia, joita voit käydä lukemassa täältä:  http://annelindell.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147774-hupaisa-tuo-elakelainen-%E2%80%9Dkakiehdokas%E2%80%9D-paavo-vayrynen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja rohkeasti ja mieluiten omalla nimellä.