3E-liike kasvaa ja vahvistuu

3E-liike kasvaa ja vahvistuu
3E, EXIT EU EURO on ainoa mahdollisuutemme

2.6.11

Urpilaisen blondi-logikkaa: tasavero / ALV

Anne Lindell, torstaina 2.6. 2011

Hallitusneuvottelut ajautuivat umpikujaan  keskiviikkona 1. 6. 2011, jolloin  koettiin suurta draamaa myöhään illalla, kun SDP ja Vasemmistoliitto eivät enää voineet jatkaa neuvotteluja hallitukseen osallistumisesta.
Kataisen mukaan SDP ja Vasemmistoliitto marssivat ulos, kun taas SDP:n puheenjohtajan  Jutta Urpilaisen mukaan kokoomuksen hallitustunnustelija  Jyrki Katainen näytti heille ovea eli kirjaimmellisesti heitti heidät ulos kokoushuoneesta. 

”Ei ollut riittävästi halua lisätä verotuksen progressiivisuutta, vaan haluttiin nostaa tasaveroja”, Urpilainen sanoi. (Annen huomautus tähän väliin: lue alla oleva  Hesarissa 2.6. julkaistu krjoitukseni siitä, mitä Jutta sanoi ruuan ALV:stä ja sen laskemisesta v. 2007 kahdessakin eri vaalitilaisuudessa, joissa istuimme vieretysten yleisön tentittävinä).

Käytännössä hallitusneuvottelut kariutuivat verotuskiistoihin ja viime kädessä arvonlisäveron eli ALV:n korottamiseen vain yhdellä (1%) prosenttiyksiköllä.

...............................................................................................................
Tämä kirjoitukseni julkaistiin Hesarissa poliitisella foorumilla 2.6.2011 

Blondi logiikka ja SDP:n käsitys tasaverosta
SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen harhauttaa tahallaan kansaa siten, että hän ovelasti sekoittaa tasavero-käsitteen erääseen hallitusneuvottelujen kynnyskysymykseen eli AL-veroon. Urpilaisen mukaan SDP "heitettiin" ulos neuvotteluhuoneesta, kun se ei suostunut 1%:n AL-veron korotukseen. Jos tämä pitää paikkansa, niin mielestäni se olikin ihan oikein tehty Kataiselta, jos kyse oli tosiaan vain 1%:n ALV:n korotuksesta.

Tasavero tarkoittaa sitä, että kaikilta menisi palkoistaan saman verran veroa olivatpa tulot sitten mitä tahansa. AL-vero ei ole inhimmillisesti ja humaanisesti katsoen tasaveroa, koska korkea ALV rokottaa pahiten kansalaisista juuri vähävaraisia, pienituloisia eläkeläisiä ja lapsimäärältä suuria perheitä. Esimerkiksi ruuan ALV:n kohdalla ei voi lainkaan puhua markkamääräisestä tasaverosta, koska kyseessä on juuri ruoka ja sitä taustaa vasten katsoen näläntunteen eliminoiminen.

Nyt SDP- kiistelee 1%stä prosentista, mutta miten oli edellisten vaalien alla? Silloin SDP vastusti jyrkästi ruuan ALV:n laskemista 22%:sta 17 %:ttiin.

Istuin viime vaalien (v.2007) aikana useastikin samassa paneelipöydässä Jutta Urpilaisen kanssa, ja suu auki jäin molottamaan ja ihmettelmään Jutan vastausta, kun penäsin häneltä selitystä juuri esittämälleen täysin absuurdille lausunnolleen, jossa hän puolusti silloin SDP:n ajamaa linjaa pitää ruuan ALV-vero entisellään. Jutta sanoi aivan pokkana ja silmät kirkkaina, että tietenkin ruuan korkea ALV rokottaa eniten rikkaita, koska niillähän on varaa ostaa enemmän ruokaa kuin köyhillä, ja siksi juuri rikkaat joutuvat maksamaan eniten ALV-veroa. ... Tiisus! Anna mun kaikki kestää! Tämä on SDP:n käsitys köyhistä ja heidän hädästään.

Että tällaista ”blondi-logiikkaa” löytyy SDP:n puheenjohtajan pipon alta. Ei tiedä itkiskö vai nauraisko?

P.S. Tässä otsikossani ja lopuulauseessani en syrji mitenkään erityisesti blondeja, sillä olenhan itsekin vannoutunut blondi.

........................................................................................................................

Urpilaisen harhakäsitys: AL-vero kontra tasavero

Anne Lindell. 1.6. 2011

Seuraavalla kirjoituksellani  pyrin todistamaan, että etenkin Jutta Urpilaisen käyttämä fraasi, että ALV-vero olisi sitä nimenomaista tasaveroa, joka kohdistuisi tasaisesti kaikkiin palkansaajiin, eläkeläisiin ym, tuloluokkiin, ei pidä lainkaan paikkansa.

SDP ja Vasemmistoliitto näkevät näkyjä, kun kuvittelevat, että suomalaisvauraat ovat siitä erikoisia ja  ainoita vauraita maailmassa, jotka tuntevat vapaaehtoista ja pakonomaista tarvetta olla tasavertaisia kaikkein köyhimpien suomalaisten kanssa.

Muutenkin suomalaisvauraat poikkeavat muun maailman vauraista siten, että muualla maailmassa vauraat harrastavat hyväntekeväisyyttä. Suomessa sen sijaan vauraat ovat työntämässä verotaakkaa niille vähävaraisille, joille se tulisi nimenomaan kohdistumaan negatiivisesti ja siten pakosta kulutusta vähentävästi  kohdistuen juuri välttämättömyys-hyödykkeitten hankkimiseen kuten: ruoka, asunto, lämmitys, työmatkat, terveydenhoito, lääkkeet ja esim. lasten hyvinvointi. Varakkailla kun taasen ALV:n korotuksen sietämätön verotaakka kohdistuisi heillä kulutusta hieman heikentävästi vain kalliisiin ja siten ei välttämättömiin kulutushyödykkeisiin kuten lomamökit, veneet, HD-TV:eet, ravitolaillalliset, taksit, kampaajakäynnit, manikyrit, pedikyrit  yms.

ALV:in nostaminen välttämättömyyshyödykkeissä kurittaa pienituloisia rajuimmin, ja kaiken  lisäksi, että ruoan hinta on nousemassa muutenkin todella rajusti  globaalisti, ei Suomi tunnetusti kalliisti tuotetuilla maataloustuotteilla kykene mitenkään pitämään elintarvikkeitten hintatasoa muitten maitten tasolla, ja lisäksi syksyksi kaavailtu sähköveron raju nosto nostaa kaikkia hintoja vielä entisestään.

On selvää, että ALV-korotus merkitsee lapsiköyhyyden syvenemistä ja sitä, että yhä suuremmat kansanosat tulevat Suomessa kärsimään selvää puutetta ja jopa näkemään nälkää. Se merkitsee myös sitä, että toimeentuloturvaa on korotettava todella paljon ja se on ulotettava entistä laajemmalle. Tämä taasen puolestaan tarkoittaa korotusta kaikkin veroihin. Näin noidankehä on valmis.

Kaikkein parasta olisi kuitenkin erittäin epäoikeudenmukaisen ja kohtuuttoman kuolemasta verottamisen lopettaminen eli perintöverosta kokonaan luopuminen vainajan rintaperillisten kohdalta, ja sellaiseen oikeudenmukaiseen progressiiviseen tulo- ja omaisuusveroon  siirtyminen, että otettaisiin laskuihin mukaan myös negatiivinen verotus, jolloin kaikenlaisten tukijaisten maksaminen loppuisi kertaheitolla, ja siten KELA voidaan samantien romuttaa kokonaan. KELA on sellainen yhteiskunnan rahoja syövä valtava organisaatio, varsinainen byrogratian dinosuarus, jonka kustannukset hipovat jo tähtiä. Näin voitaisiin verovirastojen joutotyöväellä eli samalla maksukoneistolla hoitaa kaikki valtion ja kuntien saatavat ja maksettavat. Kaikenlainen päällekäinen valtionhallinto- ja oikeuslaitosten  byrokratia on yksinkertaistettava ja järkiperäistettävä. 

P.S. Tähän käsitteeseen "negatiivinen verotus" palaan myöhemmin vielä tarkemmin. Nyt selitän sen lyhyesti: negatiivinen verotus on juuri sitä oikeudenmukaista ja tasapuolista verotusta, eli, jos  tulosi eivät yllä edes köyhyysrajan yläpuolelle, niin verojen ja erilaisten tukijaisten sijaan et maksa veroa lainkaan, ja jos sittenkään eivät tulosi yllä köyhyysrajan yläpuolelle, niin saat "veronpalautusta" kuukausittain, niin että sinun ei tarvitse mennä sossunluukulle. (Tämä järjestelmä takaisi sen, että ei edes sossunluukkuja enää tarvittaisi). Koska et maksa veroja niin tämän kuukausittainen veronpalautus on oikeastaan tulonsiisrtoa rikkailta köyhille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja rohkeasti ja mieluiten omalla nimellä.