3E-liike kasvaa ja vahvistuu

3E-liike kasvaa ja vahvistuu
3E, EXIT EU EURO on ainoa mahdollisuutemme

3.12.13

4. Uusi Suomi -verkkolehdestä poimittuja ja kaivattuja kirjoituksianiSisältö:
1. Päättäjämme tyhmiä kuin saappaat (sensuroitu, aiheutti ikuiset bannit ”Usariin”)
2. Miljoonittain arkusuojuksia U.S.A::ssa? Mitä, mitä? (sensuroitu "Usarissa", määräiskaisbannit ).
3. Suomelle luonnnonsuojelu on tie ulos lamasta (todella kiitelty kirjoitus)
4. Kahdenkerroksen väkeä  - kieliriita Suomessa (sensuroitu, sain määraikasbannit "Usarissa")
5. ...
6. .....
7. ...
...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


1. Päättäjämme tyhmiä kuin saappaat
Kirj, Anne Lindell  26. 9. 2016
Suomen, kuten EU-Euroopan pakolaispolitiikka täysin pielessä ... ei mitään järkeä.
Ovatko päättäjääme jo syyllistyneet valtiopetokseen?

Aivan viime päivien aikana Unkarin pääministerin Viktor Orbanin lisäksi myös eri valtioitten poliittiset tutkijat, dosentit ja jopa päämiehet ovat nyt vihdoin ja viimein tunnustaneet, että tuli mokattua paemman kerran;  eli tuli sallittua sinisilmäisesti jotain, mitä ei olisi pitänyt koskaan sallia. Eli, kuten sananlasku sanoo: "Sitä saa mitä tilaa".


Etenkin EU-Eurooppa on mokannut pahan kerran

Saksan liittokansleri Angela Merkel  "tilasi" avosylin näitä "pakoloisia" Saksaan, ja nyt jopa Saksassa epäillään lähes 500 ISIS-terroristin soluttautuneen laittomien maahantunkeutujien mukana maahan. Tässä ”Daily Mirror”-lahden artikkeli: http://www.mirror.co.uk/news/world-news/germany-home-more-500-islamic-8811579

Suomen Uutiset –verkkolehti julkaisi tutkija Riikka Purran raportin, joka tukee myöskin tätä Euroopan ja EU:n johtaijien ajatusta, että Euroopan päättäjat ovat mokanneet todella pahasti tässä maahanmuuttoasiassa. Jopa niin pahasti, että kysessä voipi olla hyvinkin valtiopetos. Lue tästä koko raportti: https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuuttotutkija-suomi-voi-edelleen-kiristaa-turvapaikkapolitiikkaansa-rikkomatta-kansainvalisia-sopimuksia/


Voiko Suomi enää tehdä mitään oman mokansa korjaamiseksi?

Kyllä. Suomi voi sulkea rajansa, mikä tarkoittaa Shengenin sopimuksen hylkäämistä.

Olen tutkija Purran kanssa täsyin samaa mieltä, eli. että  Suomi EI riko kansainvälisiä pakolaissopimuksia, vaikka Suomi kiristäisi pakolaispolitiikaansa entisestään, tai jopa sulkisi kokonaan rajansa laittomilta turvapaikanhalijoilta (eli viisumipakko ja  matkadokumentit turistina tai työperäisen maahanmuutto-asiakirjat) ja karkoittaisi kaikki täällä jo karkoituspäätöksen saaneet vieraan vallan laittomat maahantunkeutujat ilman valitusoikeutta.

Kullakin valtioilla on mahdollisuus toimia kansainvälistenkin sopimusten sisällä turvapaikkapolitiikassa sangen itsenäisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Eli, vielä kerran ja oikein rautalangasta vääntämällä, eli; kullakin valtiolla on täysi oikeus itse päättää täysin itsenäisesti keitä he päästävät omien rajojensa sisäpuolelle. Kaikki kansainväliset pakolaisopimukset menettävät merkityksensä haittamaahanmuttotilanteessa, joissa turvapaikanhakijan pakolaisstatus ei täyty. Tämän saman sanoi Unkarin pääministeri Viktor Orban ja sulki Unkarin rajat eli ns. ”Balkanin reitin”. Tätä tukee myös YK:n pakolaistastuksen määrittely mm. siten, että esim. sotilaskarkuri ei voi hakea eikä saada turvapaikkaa toisesta maasta.

Nykyiset pakolaissopimukset luotiin toisen maailmansodan jälkeen, ja silloin ei osattu edes olettaa, että tulevaisuudessa Eurooppaan ja etenkin Skandinaviaan voisi kohdistua valtava ja laiton massamaahantunkeutuminen. Eritoten meidän suomalaisten tulee ymmärtää, että nykypäivänä tämä etenkin nuorten ja raavaittrn muslimimiesten massamaahantunkeutumisliike suuntautuu pääasiasta Etelä ja Keski Euroopasta Ruotsin kautta Suomeen. Ja Ruotsin rajat ovat meillä apposen auki – spepposen selällään, joitten läpi vieläkin Suomeen virtaa maahantunkeutujia lähes 300 henkilön päivävauhtia ... edelleenkin. Suomi on ns. ”Dead  End”, päätepiste, pullonkaula, koska täältä ei pääse eteenpäin. Ei sen kummemmin Vänäjä eikä Virokaan ota vastaan näitä maahantunkeutujia – rajat on heiltä ympärillämme suljettu, ja siksi meidän on toimittava kansakuntaamme ajatellen ajoissa, ennen kuin se on liian myöhäistä.  Silti sisäminsisterimme Paivi Risikko väitti, että Suomem ei  tarvitse uusia Suomen ja Venäjän välisä rajasopimusta, jolka umpeuttuu lokakuussa – eli parin viikon kuluttua. Täysin käsittämätöntä naiviutta ja typeryyttä. En ymmärrä miten Risikko päätöstään mahtaa puolustaa. Eikö vuoden alun tilanteesta ”Raja-Joosepilla” ole opittu Suomessa mitään?


Miksi ihmeessä päästämme maahamme turvapaikanhakijoita Ruotsista?

Suomella on myös täsysi oikeus Dublinin sopimuksen mukaan käänyttää saman tien takaisin kaikki Ruotsista Suomeen pyrkivät turvapaikanhakijat jo rajalla -  omaavat he pakolaistatuksen tai eivät. Heitä ei edes tarvitse päästää rajojemme sisäpuolelle ilman edellämainittuja asianmuksia dokumentteja. Siksi en ymmärrä, miksi Suomen päättäjät eivät anna tällaista käännytysmääräystä rajalla olevalle virkavallalle. Täysin käsittämätöntä tämäkin.

Suomella on täysi oikeus rakentaa yli 4 metriä korkea raja-aita maamme ulkorajoja turvaamaan. Lento-, laiva- ja lauttaliikennettä ajatellen on lähtömaan rajavartioston suoritettava  rajatarkastus omassa maassaan


Avaako vasta massaterrori-isku Suomessa ”kuoliaaksisuvaitsevaisten” silmät?

Jopa entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero kirjoitti juuri ilmestyneessä kirjassaan mm. näin: ”Suomen sisäisen turvallisuuden ohjelmat ja strategiat sekä niitä seurannut resurssien kohdentaminen ovat menneet pilalle liian pehmeyden ja maailmojen syleilyn vuoksi” http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Paatero-Maailmojen-syleily-pilannut-turvallisuusty%C3%B6n-seuraava-massamurha-palauttaa-kovan-turvallisuuden-arvoonsa/832288?pwbi=6c212bb766f80d9221daba992b967ca3

Ja Yle:n tiedotteessa Mikko Paatero kertoo myös mahdollisten ISIS-terrosistien soluttautumisesta turvapaikanhajkijoitten keskuuteen. http://yle.fi/uutiset/ex-poliisiylijohtaja_paatero_vastaanottokeskuksissa_on_alettu_jarjestaytya__vaarallisesta_ilmiosta_vaietaan/9149807

Samaa mieletä on myös nyt Keskusrikospoliisin murharyhmän päällikkö, rikosylikomisario Tero Haapala, joka antaa  MTV:n haastattelussa synkän arvion Suomeen kohdistuvista uhista.  http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/krp-n-murharyhman-paallikko-maalaa-synkkia-nakymia-mtv-n-haastattelussa-kaikkeen-taytyy-varautua/6067718#.V9VzPntt64E.facebook


Valtiorikos ... maanpetos: milloin sellaisen kriteeri täyttyy?

Mielestäni valtiopetoksen kritterit täyttyvät, jos valtiovalta tietoisesti alistaa Suomen ja suomalaisten sisäisen turvallisuuden maassamme esim. päästämällä vieraan vallan lattomia maahantunkeutujia maamme rajojen sisäpuolelle ja vielä kaiken lisäksi vaatimaan meiltä vastikkeetonta täysylöspitoa.  

P.S. Huomauttaisin vielä päättäjille, että valtopetoksena rikos ei vanhene koskaan, ja että Suomeen saadaan vielä perustulskituomioistuin tai ”totuuskomissio” tai  molemmat.


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::............................................
2. Anne Lindell (sensuroitu - > "bannit"): Valmistautuuko U.S.A. suursotaan? Miljoonittain suojusarkkuja USA:n kamaralla.

Tämän kirjoituksen kirjoitin  Uusi Suomi -verkkolehteen  jo heinäkuussa 2013. Kirjoitukseni kuitenkin poistettiin miltei heti, eli sensuroitiin ja sain 3 kk kestävät "bannit" eli porttikillon k.o. lehteen. Kirjoitukseeni kerkesi tulla 12 kommenttia. No,  julkaisin k.o. artikkelin uudestaan täällä omalla poliittisella ja  "Elä ihmeessä"-blogillani hieman siistittynä  ”tynkäversiona” – eli otin ”hienotunteisuussyistä” pois arveluni vapaamuurarien ja illuminattien (NWO-arkkitehtien ”) osaallisuudesta asiaan .

Mitä ihmettä on oikein meneillä U.S.A.:ssa?
Varustaudutaanko siellä suursotaan.
Miljoonittain muovisia arkunsuojuksia tai mitä lie eripuolilla U.SA.:ta. Millions of strange coffin vaults in many places in USA.

Milloins of strange coffin vaults in all over in U.S.A. Miljoonittain arkunsuojuksia kaikkialla USA:ssa

Eripuolilla U.S.A.:ta on havaittu miljoonia  rumisarkkujen suojuksia varastoituina valtateitten varsille. Mitä varten, miksi? Ei kukaan eikä mikään instanssi kerro eikä selitä, miksi tällaiseen on ylipäänsä ryhdytty?  Ja näistä kuljetuksista vastaa - yllätys, yllätys - vapaamuurarit (!). ( .. siis tämä on totuus ---ei arvelu tai oletus)

Tässä ”TOP SECRET”-tapauksessa on kysessä mitä ilmeisimmin ns. ”Coffin vaults” eli ruumisarkkusuojuksista;  eräänlainen “hautaholvi” (suora käännös) -suojus, joka ei läpeäise vettä ja pitää kaikki muutkin tunkeilijat eli matoset maan poissa.

Mutta outoa tässä jutussa on kuitenkin se, että todennnäköisesti U.S.A:n  Liittovaltio on jotenkin mukana tässä arkunsuojusten tilaamisessa ja massatuotannossa ja etenkin niitten varastoimisessa eripuolille U.S.A.:ta.  Nämä arkunsuojukset ovat suurempoia ja erivärisiä kuin ne, joita löytyy vapailta markkinoilta. Tämän maininnan löysin netistä: ” They are produced by a government department and stored on land leased by the government, that has been proven” … ks. video :  http://www.youtube.com/watch?v=5anmG0ksWOI

Jotain perin outoa tässä mitä ilmeisimmin on. Arkunsuojukset ovat vesitiiviitä ja tukevia ja ja siten myös hajutiiviitä, ja helpompi tällaisissa on kuljettaa vainajia pois sotatantereelta  esim mahdolliselta suursota-alueelta. Vainajien kuljettaminen tällaisissa muovisissa  ”säiliöissä” on kätevämpää ja etenkin edullisempaa, kuin laittaa jokainen vainaja omaan lyijyarkuunsa ja tuoda vainajian kotiin haudattavaksi erittäin raskaana siksi kalliina lentorahtina. Tällaisessa arkunsuojuksessa voi ilman vainajan omaa arkkua tuoda jopa useampikin vainaja yhden suojuksen sisällä, jos sellaiseen on tarvetta.

P.S. Tähän poimin osan tekstistä omasta kommentistani k.o. kirjoitukseen:

Tämän oman arvioni, spekulaationi esitin siinä ensimmäisessä kirjoituksessani, joka poistettiin, siis siinä joka joutui sensuroitavaksi, eli, että luulen, oletan, että USA:sa ennakoidaan (pelätään) suursodan syntymistä Lähi-Idässä, jossa Israeliin hyökätään joka ilman suunnalta, ja ilmeisesti on näin, ettäUSA on luvannut tulla hätiin, jos näin käy.

Toisaalta USA:ssa on pari muutakin ongelmaa, jotka saattava eskaloitua samanikaisesti, eli mitä tekee Pohjois-Korean Kim Jong Ung? Hänhän väittää omaavansa ydinaseita, ja samaa ydinsodan uhkaa pelätään varmasti Lähi-Idässä, sillä kukaan ei tiedä sanoa varmauudella miten pitkälle Iran on päässyt ydinohjelmassaan. Omasta mielestäni Iran ”bluffaa”  eli totuus on, että Iran on pääyt pitkälle oman ydianseteollisuutensa kanssa,  Entä kemialliset aseet. Syyria, Irak ja Iran ovat tässäkin tapauksessa suuri kysymysmerkki. Voiko muslimimaista nousta samanlainen tai vieläkin pahempi uhka kuin Al Qaida-terrosijerestö. Voi. Tämä on vakka arvioni, ja pelkään todellkin pahnta. Eli syntyy muslimisota, sekä muslimeittrn (shiat ja sunnit) välillä ja Isrelin ja muslimeitten ja lännen ja muslimeitten ja lännen ja Venäjän välillä, ja kun Kiina liittyy sottaan, olemmekin jo silloin 3:ssa maailmansodassa, jossa ei ole voittajia lainkaan ... kaikki olemme häviäjiä. Maapallo tuhoutuu.

Kolmas uhka USA:ssa on niin tiedemisten kuin profettojenkin taholta esiintuodut ilmaston lämpenemisestä johtuvat ennustukset ja myös valtavista luonnonkatastrooffeista profetoidut ennustukset: valtavia taifuuneja ja tuhoisia maanjäristyksiä, tulvia, metsäpaloja ja sitten on vielä tuon tikittävä aikakello eli Yellowstone. Näin voi tapahtua ja voi olla, että jopa meidän aikanamme näin käy. 

Näitä "päällysarkkuja" ei tarvittaisi kuitenkaan tuollaisia määriä, jos pelättävänä olisi ainoastaan luonnonkatastrooffit, koska vainajat voidaan haudata suoraan maahan, ja siksi epäilen vahvasti, että pelättävänä on nimenomaan suursodan syttyminen ja juuri Lähi-Idässä, ja että Israelin valtio on silloin maalitauluna - keskipisteenä, jolloin USA:n mukaantulo on välttämättömyys. Ainakin näin he ovat luvanneet ja tätä Israelkin odottaa.

Tästä suursodasta ennustetan myös Raamatussa: esim. Hesekiel Googin ja Maagogin sota. Googilla tarkoitetaan ilmeisesti Venäjää ja Kiinaa ja Maagog on sitten ne muut. Tämä "Lopun Aikojen" suursota ei ole ilmisesti vielä se "Harmagedon", josta Raamatun ilmestyskirjassa puhutaan, mutta tämä suursota kulminoituu "Harmagedonin taisteluksi". Lisää näistä Raamatun "Lopun Aikojen" ennustuksista voitte käydä lukemassa http://taivas-ihme-blogi-annelindell.blogspot.fi/2013/05/5-elammeko-juuri-nyt-lopun-aikoja.html

Joko nyt alatte itsekin epäillä samaa kuin minä, eli, että kyseessä on siis vainajien lentorahtikuljetukseen tarkoitetuista muovisista haju- ja vesitiiveistä boxeista, sillä näin minä uskon asian olevan.
......................
Kolme vuotta on kulunut, eikä täatä vieläkään kukaan muu kuin minä ole kirjoittanut. Salmyhkäisyys jatkuu. Tämä on myöhempi lisäykseni (maaliskuussa 2016): Naton sotaharjoitukset alkavat keväällä ja kevät kesällä 2016 Suomessa. Kukaan ei tunnu tietävän kuka tai mikä taho on kutsunut Naton Suomeen. Sellaisiakin epäilyjä on, että USA olisi kutsunut itse itsenä Suomeen näyttävään sotaharjoitteluun, eivätkä Suomen päättäjät uskaltaneet sanoa EI. Yleisesti tiedetään (siis kansa tietää), että Suomessa on ainakin Vantaan Hakunilassa tarkoin vartioitu 4 kerroksinen USA:n (Naton) varastotakennus (ulkom. 40x50m), jonka kellarikerros on täynnä sinkkiarkkuja ... arviolta arkkuja on kymmeniätuhansia. 

Entä nämä Fema-camps ... keskitysleirit. Sangen salamyhkäistä. Milloinka USA kertoo kansalle totuuden ... eli että niitä on jo pilvinpimein ympäri USA:ta. ... Herää kysymys - miksi?  Mikis keksitysleirejä? Mitä sellsista on tulossa mitä kansalle ei kerrota?
Fema camps all over in USA. Illuminati´s  Grand Plan? Keskitysleireijä kaikkialla ympäri USA:ta. Onko tämä illuminatin "Suuri suunnitelma2?
Tästä Hakunilan rakennuksesta ja myös laittomasta Naton-isäntämaasopimuksesta enemmän tällä: - - - > Totuus on saatava esiin Nato:n ja Suomen suhteesta ja salaisista sopimuksista! Kirjoitin asioita, joista Suomen kansa ja etenkin päättäjät eivät edes ole tietoisia ... tai ovat tietoisia – nyt, mutta eivät kehtaa tunnustaa, että heitäkin oli sumutettu – eli vähän niin kuin ” Keisarin uudet vaatteet” (lue artikkeli nr.1)  http://annelindell.blogspot.fi/2013/12/6-anne-lindellin-kirjoituksia.html
.......................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

3. Luonnonsuojelu on ekonomisteille kirosana, mutta se on tie ulos lamasta

Ilmaston muutossopimus, climat change agreement, Anne Lindell, luonnonsuojelu, ympäristösuojelu ja taloudellinen hyvinvointi kulkevat käsikädessä.Kirj. Anne Lindell 11.3.2015  (Huom! Tämä artikkelini on poimittu talteen Uusi Suomi verkkolehdestä., josta minut on jo 3:nen kerran ”heitetty ulos”, eli sain  nyt elinikäisen ”bannin” – porttikiellon  k.o. lehteen ... syytä ei kerrottu minulle)


Luonnonsuojelusta ei ole enää muotia puhua keskellä pahinta lamaa, mutta väitän rohkeasti, että luonnon- ja ympäristönsuojelu on rakaisu jopa tähän talouskriisiin. Tämä artikkelini on "pelastussanoma" selkokielellä, ja pituudesta huolimatta se kannattaa lukea loppuun saakka, hiitaasti ja ajatuksella.

Jatkuvaa talouskasvua hoetaan kuin mantraa

 
Nykyinen sukupolvi ei tyytyisi siihen mihin vanhempamme ovat joutuneet tyytymään. Kulutamme heitä enemmän, mutta kulutamme huonommin. Hallitukset peräjälkeen vaativat suureen ääneen yhä enemmän ja enemmän talouskasvua, sillä ihmisten elinolosuhteitten vaatimusten kasvu aikaansaa yhä suurempia valtiollisia ja kunnallisia menoja. Lama saa aikaan kasvun tyrehtymisen ja kasvun tyrehtyminen aikaansaa laman syvenemisen, joten noidankehän on valmis.
Ainoa keino hallitukselta on ryhtyä valtaviin ”rakennuudistuksiin” alias EU:n vaatimiin ”leikkauksiin” eli kansakunnan heikompiosaisten  elinolosuhteitten kurjistamiseen. Rikkailta kun ei voi ”kurjistaa” mitään, sillä he tekevät oitis ”Nallet” (Kössi-kengurun katoamistempun muuttamalla ulkomaille) ...
Siis, ei näin ... ei näin, sillä ”leikkaaminen”  on juuri sitä, jota kutsutaan ”hölmöläisten-täkki-politiikaksi” ... eli, se syventää vain entisestään lamaa ja vähentää siten kasvua. Pudotaan ojasta allikkoon. Ongelmaa täytyy lähestyä aivan toiselta suunnalta. Onneksi olemme suomalaisia, ja meillä sisua, tietotaitoa ja innovaatiota, mutta valitettavasti olemme alttiita matkimaan muita ja tottelemaan kaikessa sokeasti EU:ta. Nyt on korkea aika panna hanttiin, ja näyttää mihin kykenemme ja mitä osaamme. Meistä, sinusta ja minusta,  riippuu, millaiset päättäjät saamme uuteen eduskuntaan ja hallitukseen. Valitse siis äärimmäisen tarkasti, kenelle äänesi annat, koska:”Sitä saat mitä tilaat” ...ja sitä saat mitä sallit.

Ratkaisu tähän on: uusi ajattelu 
Ja tämä uusi ajattelu alkaa aivan ensiksi  – yllätys yllätys – luonnon- ja ilmaston suojelusta.
Älkääs´ nyt hermostuko! Antakaas´ kun selitän. Eli, kaikkihan sen tietävät, että kestokulustavaroita ei enää valmisteta. Kodinkoneet ja tekniset laitteet ohjelmoidaan rikkomaan itse itsensä  jo jopa muutaman  käyttövuoden jälkeen (rikoslainsäädännöllä tällainenkin estettäisiin). Korjaaminen on kalliimpaa kuin uuden ostaminen . Talouskasvu ja kulutuksen kasvu ja epäpuhtauksien päästöt kulkevat käsikädessä. Siihen tulee saada muutos. Me emme enää voi kuluttaa samaan tahtiin, jos aiomme pitää maapallon elinkelpoisena lasten lapsillemmekin, eli, meidän tulee tyytyä vähempään, muta parempaan ja jopa oppia jakamaan, ja meidän tulee muuttaa kulutustottumuksiamme. Uusi ajattelu edellyttää, että ostamme harvmmin ja ostamme laatua ... eli, tzadaa ... ostamme kotimaista, mikä taas lisää työllisyyttä ja taloudellista kasvua, ja nämä kaikki yhdessä vähentävät velkaantumista.

 

On tyydyttävä vähempään

 
Kerska- ja kertakäyttökulutuksesta on päästävä eroon. Kohtuullisesti ja tuhlailematta eläminen on saatettava kunniaan ja tavoiteltavaksi elämisen muodoksi.

 
Jatkuvan taloudellisen kasvun vaatiminen ei ole hyväksi maapallon ilmastolle  Tämä ilmiö on jo nähtävissä esim Kiinan suurimmissa kaupungeissa. Ne ovat alkaneet muodostua elinkelvottomiksi asukkaille. Intia ja Afrikka ovat seuraavia halaptuontimaita, ja sama ilmiö on jo siellä nähtavissa. Valkoisen miehen  eli ”Bawanan” jalanjäki näkyy ensin ilmassa ja sitten vesistöissä ja viimeksi myrkkyin saastutetussa maperässä. Ostamalla kotimaista vähennämme kolmansien maitten eli halpatuontimaitten saastumista, koska nimenomaan suuret, globaalit yritykset vuolevat voittoja kolmansissa maissa, ja viis veisaavat paikallisten asukaitten hyvibvoinnista ja ympäristöille koituneista jopa peruuttamattomista haitoista (esim. kaakaoplantaaseilla ja öljupalmutuotannolla ...sademetsiä tuhotaan ja ihmisiä ja maaperää myrkytetään: Monsanto, Del Monte, Eldorado, Nestle ... vain muutamia mainitakseni ).

 

Ilmastopäätöksistä on pidettävä kiinni ja ne on ratifioitava joka maassa ... myös USA:ssa

 
Suurten ilmastopaneelien vaatimien ratkaisut on vietävä valtiollisella tasolla kaikissa maissa lupauksista päätöksiin ja päätöksistä tekoihin. Näitä tekoja ei voida enää juurikaan odottaa, sillä esim. kolmansien maitten muuttuminen autoilu-, lentoliikenne- ja  ja teollisuusmaiksi tulee rasittamaan entistä enemmän luontoa.  Ja mikä pahinta -  näitten maitten muuttuminen halpateollisuusmaiksi on valtavan suuri ympäristöuhka maapalollemme sitten vedenpaisumuksen. Vakavat ja jatkuvat ymäristörikkomukset, sademetsien systemaattinen tuhoamien  ja kasvava kulutus kuormittaa triplasti maapallomme luontoa. Nyt tulisi puhua vakavasti  ympäristökulutuksesta, ja määratä kaikille tuotteille hiilijalanjälki lainvoimalla pakolliseksi standardiksi, mikä edellyttä tietenkin, että ensin on luotava hiiljalanjälki-standardit.

 
Yksi ratkaisu ilmastoongelmiin on metsissä. Metsät ovat maapallon keuhkot ja etenkin sademetsät. Metsät ovat maapallon ”boreaalinen biosfääri”; eli metsät, pensaat ja maaperä imevät hiiltä, tuottavat uusia aerosolihiukkasia ja siten antavat meille lisää armonaikaa, mutta tätä armonaikaa ei meillä  kohta  enää ole. Miettikää, miksi sademetsiä hakataan (Brasilia, Argentina, Columbia). Surimmat syyt ovat jatkuva pula karjankasvatus- ja vieljelypinta-alasta, ja jalopuun (esim. ”teakin”) vienti. Me olemme pystyneet kieltämään uhanlaisten petoeläinten turkisten ja norsunluunmyynnin, miksi emme pysty kieltämään esim. teak-puun myyntiä.

 

Päättäjät pihalla kuin lumiukot luonnonsuojeluasiossa

 
Syvällinen ymmärrys ilmasto- ja ympäristöasioista on äärimmäisen tärkeätä kaikille, mutta etenkin valtaapitäville poliitikoille, päättäjille ja virkamiehille. Valtaapitävät poliitikkomme ovat valitettavasti  suurpääoman ja tuotantolaitosten lobbauksen alla, sillä suurpääomalla on varaa lobbaajiin, ja  ympäristön suojelijoilla on tunnetusti krooninen rahapula, ja siksi heillä ei ole lobbaajia. Tästä voidaan helposti päätellä kumpaa ryhmää valtamedia suosii: raharikasta eliittiä, joka kustantaa ja sponsoroi mainonnalla ja lobbreilla valtamediaa, vai suosiiko valtamedia kroonisesta rahapulasta kärsiviä ympäristöasiantuntijoita ja tutkijoita?  - Kun katsotte TV:tä tai luette lehteä, niin miettikää tuota edellistä asetelmaa, jotta osaatte olla kriittisiä ja miettiä onko juuri saamanne informaatio oikeata vai onko se kenties ovelasti ja hämäämistarkoituksessa faktaan sekoitettua disinformaatiota (puppua).

 
Ilmastonmuutoksesta puhuminen on edennyt viime aikoina todella nihkeästi. Selvääkin selvempää on, että  taantumuksesta johtuen on päättäjilläkin ilmastopolitiikassa kuin ”jarrusukat jalassa”.  Kun kansan syvillä riveillä ei mene hyvin, niin ei mene  luonnon- ja ilmastonsuojelullakaan hyvin. On jopa kahtiajakautuma  puolesta ja vastaan. Taantuma painaa raskaasti ja ilmastoasiat siirretään helposti syrjään keskusteluista. Ilmastonmuutoksesta on silti tarpeellista puhua, mutta tärkeintä olisi lisätä monitieteellistä ja kokonaisvaltaista ymmärrystä, koska ilmastoasia on monisyinen ja koko ajan muuttuva prosessi, koska yllättäviä ja koko ajan muuttuvia tekijöitä on todella paljon.

 

Olisiko luonnon- ja ilmastonsuojelu ”rahasampo” Suomelle?  

 
Kyllä olisi. Suomessa  ilmasto- ja ympäristö osaaminen ja tutkimustyö on  maailman huippuluokkaa, ja tämä tietotaito ja teknolgia voi olla jopa tulevaisuudessa ex-Nokiaakin suurempi vietiartikkeli. Valtion tulee autaa ylipoistoja kehittämään tätä teknologiaa ja autaa tämän alan yrityksiä markkinoimaan osaamista ulkomaille. Eli, meillä ei ole varaa jättaä ilmasto- jaa luonnosuojelua lapsipuolen asemaan, sillä ilmasto- ja luonnonsuojelu osaaminen  pystyy vientiartikkelina nostamaan Suomen ylös laman kuopasta takuuvarmasti. Luonnon- ja ilmastonsuojelu ei ole pelkästään jalo ja välttämätön  asia, vaan meille suomalaisille myös rahasampo. Tästä ei ole epäilystäkään, mutta epäilen vahvasti tajuavatko maamme päättäjät tämän.

 

Pieni askel ihmiselle, mutta suuri askel maapallolle


Voidaan ajatella, että yksi pieni teko ei vaikuta mitenkään, mutta jos miljardit ihmiset tekevät  pieniä hyviä tekoja luonnon hyväksi, niin näillä pienillä teoilla on lopulta valtavan suuri vaikutus. Aloita siis ensin itsestäsi, ja mieti mitä itse voit muuttaa kulutustottumuksissasi, tavoissasi ja elintasovaatimuksissasi, jotta voisit panna näin oman ympäristötekosi samaan astiaan muitten ”ympäristö-myöhäisheränneitten” kanssa.

Luonto pärjää jopa paremmin ilman ihmistä, mutta ihminen ei pärjää ilman luontoa”.


P.S.  Muuten,  ... päästökauppa on julistettava laittomaksi: törkeätä kaksinaismooralia. Kouluissa ymäristönsuojelu ja kestävä kulutus tulisi ottaa pakolliseksi oppiaineeksi. Tämä on sitä uudenlaista ”ympäristöoppia”.
.


................................................................................................................
Laitan tänne omalle blogilleni uudestaan (pyynnöstä) kirjoitukseni  Kahdenkerroksen väkeä ”, johon tuli n. vuosi sitten (muistaakseni kvätkesällä 2013)  Uusi Suomi- verkkolehden ”puheenvuoroja”-sivulla  235 kommenttia. Tämä kirjoitukseni poistui muitten kirjoitusteni mukana hyperavaruuteen, kun US-blogini poistui verkkolehden sivulta, kun olin ”bannattuna” (siis minut heitettiin ulos eli sain porttikiellon) sieltä tämän vuoden tammi-/helmikussa 1 kk. Valitettavasti aikaisempia kirjoituksiani ja niitten kommentteja ei voi enää palauttaa takaisin.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
4. Kahdenkerroksen väkeä (sensuroitu - > "bannit"):
       - etelän ”bättre folk” kontra Pohjanmaan ”ummikko -hurrit”
Pakko-ruotsi tekee hallaa. Meidän tulee oppia ilolla toinen toistemme kieltä ja kulttuuria.

Kirj. Anne Lindell, Uusi Suomi-verkkolehdessä 2013

Tämä kirjoitus on raaka totuus Rkp:stä ja suomenruotsalaisista. Sormeni osoittaa syyttävästi  Rkp:tä -  ei suomenruotsalaisia.Toivon, että muut poliittiset puolueet ottaisivat  maamme ummikko-ruotsinkielisten ongelmat pikaisesti käsittelyyn, koska Rkp ei ole heitä auttanut eikä auta edelleenkään. Rkp on todellakin tullut tiensä päähän. Rkp ei pysty enää auttamaan äänestäjiään, eivätkä ole koskaan pystyneetkään, koska he kieltävät tyystin tämän ongelman olemassaolon, josta tämä kirjoitukseni kertoo täysin avoimesti ja mitään salaamatta. Valehteleminen ja asioitten kaunistelu tässä kieliongelmassa saisi nyt viimeinkin loppua.

Ei suomenruotsalaisille voi tästä  puhua järkeä, mutta silti syy ei ole heissä.  He ovat aivopestyjä, ja siksi he eivät kuuntele. Kun yritän heitä auttaa, he kokevat sen uhaksi. Yhtä tuloksellista on keskustella pakkoruotsin poistamisesta näiden suomenruotsalaisten kanssa. Heillä on aina samat vanhat, kuluneet argumentit. He eivät suostu ymmärtämään, että pakon lopettamisesta voisi koitua jopa uusi renesanssi ruotsinkielelle Suomessa!

Maahanmuuttajia kotoutetaan, mutta miksi emme välitä oman maan kansalaisten (kieli-) kotuttamisesta, vaan järjestämme heille erioikeuksia, jotka vain vammauttavat heitä lisää. Eivätkä nämä erityisoikeudet ja heidän äidinkielensä suojelutoimenpiteet lainkaan lisää heidän henkistä, taloudellista ja sosiaalista hyvinvointiaan, vaan päinvastoin aiheuttavat syrjäytymistä ja vaikeuttavat jatkokoulutuksen ja työpaikansaantia.

Asun paikkakunnalla, jossa hyvin harva tuskin auttavasti ymmärtää suomea, ja kovin harva pystyy sitä edes joten kuten puhumaan muuta kuin pari sanaa tai kulunutta lausetta: kuin että: ”hyvvä paivvä” , ”kittos näkkemin”, ”mittä kulluu” jne. Hieman enemmän suomea osaavat kysyvät, että : ”miksi tuo kello ei kävele” tai junassa esim. ”onkko tämä paikka ylösotettu”, tai ”pruukaako sinä juoda koskaan sisäkivääri-teetä” jne jne . Asia ei ole todellakaan niin ruusuinen täällä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla, ”hurriklaanin” alueella ja ”ummikko”Ahvenanamaalla kuin siellä Etelä-Suomessa. Etelä-Suomessa miltei kaikki ruotsia äidinkielenään puhuvat osaavat myös puhua suomea. Täällä Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla näin ei ole.

Itse elän ja vaikutan alueella, jossa suomenkieltä ei juurikaan kuule (Pedersöre) ...ei missään. Terveyskeskusläakäritkin ovat olleet jo vuosia riikinruotsalaisia (siis ummikkoja). Täällä varsinkin vanhempi väestö ei todellakaan osaa muutamaa muualta tullutta lukuunottamatta juuri lainkaan suomea, koska kouluissa ei ennen peruskoulun uudistusta juurikaan panostettu suomenkielen opettelemiseen. Ja totta on, että lasteni ystävistä (jo aikuisia) ei kukaan puhu suomea, koska kouluissa ei vieläkään osata opettaa suomenkieltä siten, että oppilaat edes lukiosta päästyään taitaisivat sitä auttavasti. Siksi nämä suomenruotsalaiset tuntevat olonsa kuin ikäänkuin ”vammaisiksi”, ja heillä on aivan ilmeisesti  komplekseja tästä. Heitä hävettää, että he eivät osaa puhua suomea, vaikka ovat suomalaisia.

Onko suomenkielen osaamattomuus niin suuri häpeä, että ongelmaa ei edes tahdota tunnustaa?

Uskon, että tämä suomenkielen osamattomuus on varmasti suurin syy siihen, miksi niin monet ruotsinkieliset täällä eristäytyvät ja elävät vain omissa oloissaan ja tuskin lainkaan tietävät, mitä muualla Suomessa tapahtuu, tai että he edes tuntisivat Suomen politiikkaa. He eivät lue muita kuin ruotsinkielistä paikallislehtiä ja jopa uutiset ja säätiedotukset katsotaan Ruotsin TV:stä. Ei ihme, että täällä ihmiset eivät osaa edes ajatella äänestävänsä muuta puoluetta kuin Rkp:tä.

Ja tämä kaikki on Rkp:n syytä. He ovat ajanneet todella huonosti Pohjanmaan rannikkoseudun ruotsinkielisten asioita. Ja syykin on ilmiselvä: vammauttamalla kielipolitiikallaan suomenruotsalaisia he saavat pitää vakaan ja uskollisen äänestäjäkuntansa. Tämä on törkeätä ja anteeksiantamatonta.

Olen vuosia yrittänyt herättää keskustelua tästä kipeästä ongelmasta.Tuntuu, että taistelen tuulimyllyjä vastaan, koska eivät edes kaikki täkäläiset ruotsinkieliset itsekään tajua, mistä kaikesta hyvästä ja erinomaisesta he ovat jääneet paitsi. Kylät autioituvat ja kouluja lopetetaan, koska nuoret lähtevät pois maasta. Alkoholiongelma on todella paha tällä alueella ja avioerot ovat yleisiä. Suomenkieltä taitamattomina he ovat voineet ainoastaan hakea työtä täältä miltei puhtaasti ruotsinkieliseltä alueelta tai sitten Ruotsista tai Norjasta. Ammatti- ja jatkokoulutuskin on perin rajallista, koska muualla Suomessa opiskelu vaatisikin jo hyvää suomenkielentaitoa.

Pidän ehdottoman vahingollisena Rkp:n politiikkana ruotsinkielisten eristämistä ja eristäytymistä suomenkielisistä. Se on voinut onnistua isoäidin aikaan ja auttoi varmasti ruotsin kielen säilymisessä menneinä vuosikymmeninä, mutta se ei toimi enää tämän nykyisen nuoren polven kohdalla.

On täysin utopistista kuvitella elämää tänään ja tulevaisuudessa Suomessa yksikielisesti ruotsinkielisenä, ellei sitten halua käpertyä omaan pikku kyläänsä kuin reservaattiin. Ruotsinkielisiä ei Suomessa ole enää kuin vaivaiset 5 % kansasta, ja heistäkin suuri osa osaa puhua Suomea.

Rkp on sisäisestikin ilmeisen jakaantunut ja ratkaisevan valinnan edessä: pitäisikö jatkaa siilipolitiikkaa piikit pystyssä ja menneeseen tuijottamista, vai olisiko aika tunnustaa suomenkieli kaikille välttämättömäksi ja ruotsinkieli alueelliseksi vähemmistökieleksi.
Ja, jos Rkp aikoo ja haluaa jatkaa kielipuolueena, on se tullut tiensä päähän. Nykyinen Rkp:n ja Folktingetin strategia, jossa ruotsin kieli yritetään pelastaa tekohengityksellä suomenkielisiä kaksikielistämällä (pakkoruotsi), on Rkp tuhoon tuomittu. Tuloksena on vain yhä kasvava eripura kieliryhmien välillä, jossa voittajana ei selviä pieni vähemmistö. Yhteistyö ja enemmistön kyykyttämisen lopettaminen toisi tarvittavaa ymmärtämystä ja sympatiaa ruotsinkielisiä kohtaan ja takaisi myös parhaiten vähemmistön tarpeelliset kielipalvelut.

P.S. Kaikille tiedoksi, että tämä kirjoitukseni on puolustuspuhe suomenruotsalaisten ja eritoten ummikkojen puolesta (ei Rkp:n puolesta – sillä se on jo tuhoon tuomittu), sillä lasken itsenikin kuuluvan suomenruotsalaisiin, mutta olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että olen kaksikielinen. Rkp on tullut turhakkeena tiensä päähän.

Anne Lindell  
...............................................

 Huom! Kaikille!

Tämän kirjoituksen löysin oman tietokoneeni muistista  ja laitan sen nyt myös tähän. En tiedä kirjoittajaa, mutta ilmeisen kipeästä aiheesta hän kirjoittaa. Kirjoittaja on siis "kaksikielinen",  jonka äidinkieli on ruotsi. Näin nuo mainitut TV-ohjelmat, ja Wideroosin käytös hämmästytti ja suututti minua, sillä Suomessa pitäisi olla sananvapaus ... myös ruotsia äidinkielenään puhuville. Ei suomenruotsalaisten tarvitse pakosta kannattaa Rkp:tä. Eihän? Yle Arenalta ei enää löytynyt noita linkitettyjä ohjemia - ilmeisesti ne on poistettu aikoja sitten.

Otsikko: RKP (SFP)ja kaksikielisyyden apartheid

(Kirjoittaja tuntematon) 

Olen viime päivinä joutunut jonkin sortin mediapyöritykseen ruotsinkielisissä medioissa, joita suomenkieliset eivät useinkaan seuraa. Haluaisin hieman avata aihetta myös suomenkielisille lukijoilleni, koska tästä jos mistä paljastuu kauhealla tavalla RKP:n aktiiviväen "pikkusieluisuus" kuin myös joissakin toisissa ruotsinkielisissä nyt herännyt ilahduttava rohkeus taistella RKP:n hegemoniaa vastaan.

Kaikki alkoi tästä ohjelmasta: http://arenan.yle.fi/video/1610924  ; esiinnyn kohdissa alkaen 0.11.10 ja 0.15.53.

Siitä seurasi tämä ohjelma: http://arenan.yle.fi/video/1629876  ; aiheesta alkaen 0.16.56.

Toivotan voimia ja jaksamista Obs!:in väelle ja FST5:lle. On todella järkyttävä ja loukkaava tuulahdus menneisyydestä, että RKP:n pitkäaikainen vaikuttaja, Ulla-Maj Wideroos, tuli televisio-ohjelmaan asti vaatimaan itsesensuuria ja RKP-mallisen kaksikielisyyden sokeaa tukemista. Älkää antako periksi, sillä vain RKP:n linjan kaatuminen voi pelastaa ruotsin kielen Suomessa. RKP:n linjan seuraaminen tuhoaa sen ikuisiksi ajoiksi.

Itsekin olen valmis toimimaan myös kunnollisten ja oikeudenmukaisuutta kannattavien ruotsinkielisten äänitorvena. En usko, että meillä kahden eri kielen puhujilla on mitään syytä inhota toisiamme, kunhan vain epäoikeudenmukaisuudet korjataan ja "apartheid" (=erilliset päiväkodit, koulut, terveydenhuolto jne.) lopetetaan.

Korjaus alkaa parhaiten sillä, ettei kukaan ruotsinkielinenkään enää äänestä RKP:tä, ja kunhan suomenkielinen äänestäjäkunta vain muistaa, että oman kielemme asian ovat jo monesti pettäneet ja säätiörahaan vaihtaneet Kokoomus, Kepu ja demarit.
................................................................................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
....................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,..

3 kommenttia:

 1. Pakkoruotsikeskustelu on alkanut kuumenemaan kansalaisaloitteen http://www.ruotsivapaaehtoiseksi.fi myötä.
  Nyt kannattaa olla aktiivinen ja kirjoitella pakkoruotsin mielettömyydestä eri palstoille.
  Aktiivinen palsta löytyy esim. näiltä sivuilta http://www.vapaakielivalinta.fi

  VastaaPoista
 2. Pakkoruotsi on politiikkaa eikä pedagogiikkaa. Siksi tulokset ovat huonoja

  VastaaPoista
 3. Mauri JO Hirvonen26 helmikuuta, 2015 08:20

  Pakkoruotsiko? ... pelkän historian kuvan takia jos ohjataan pakkoruotsin opetukseen, se on synti. Mikäli asia halutaan aidosti toimimaan, niin siihen on suhtauduttava aidolla rakkaudella, sillä pakottamisella johdetaan alistamista, mikä äei voi olla sopivaa. – Mitä tulee kustannuksiin, kukin joutuu lisäksi maksamaan veroina pakkoruotsin takia. Peräänkuulutan tätä yhteiskunnalllista kustannusta. Varoilla voi huolehtia vanhusten paremman hyvinvoinnin kehittämistä, kielenlaadusta tinkimättä.

  VastaaPoista

Kommentoi vapaasti ja rohkeasti ja mieluiten omalla nimellä.