3E-liike kasvaa ja vahvistuu

3E-liike kasvaa ja vahvistuu
3E, EXIT EU EURO on ainoa mahdollisuutemme

18.5.11

Rajua tekstiä, profetia ja raakoja paljastuksia EU:n tukipaketeista.

Olen jo parisen viikkoa kirjoitellut tätä juttua. Tämä kirjoitukseni on nyt sitä n.s. tutkivaa journalismia. Asiatiedot olen poiminut viimeisen n. 9 kk:n aikana useasta eri lähteestä, mutta silti en voi  olla 100%:sen varma, että ne tosiaan pitävät paikkansa. Lähdin seuraamaan Kreikan ja Portugalin tapauksia median kautta, sillä viimevuosien tapahtumat ovat mennet aivan prikulleen siten kuin näin profetiaalisessa enneunessani jo v. 1997. Tämän kirjoituksen lopussa on lyhyt ote (suora lainaus) tuosta k.o. enneunestani. Kun internetin kirjoituksista tekstejä, numeroita, ja ”mukamas faktoja” lainaa usea kirjoittaja, niin heikkopohjainen tieto saattaa levitä kulovalkean tavoin hyperavaruudessa (netissä), ja  lopulta sitä aletaan pitää totuutena. No, minä en kuitenkaan enää vaikene sinä pelossa, että tiedoissani saattaisi kenties olla joitain virheitäkin, vaan puhun suoraan ja suuni puhtaaksi ... uskoo ken tahtoo, mutta tähän minä ainakin uskon tällä hetkellä ... huomenna voi olla toisin. 

P.S. Jos minusta ei kuulu pitkään aikaan mitään eitkä saa minuun yhteyttä, niin aivan ilmeisesti minut on pidätetty  pantu kiven sisään. Ilmoittakaa oitis Amensty Internationille, sillä olen täysin viaton mielipidevanki, ja minun tulee saada ainakin oikeudenkäynti ja asinajaja.

Ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa

EU:n tukipaketit holtittomille jäsenvaltioille sopimuksen vastaisia!

Tämä on hyvät kansalaiset faktaa ei fiktiota  EU:n tukioperaatiot eräiden EU-maiden velkakriisien vuoksi ovat täysin ristiriidassa EU:n perussopimuksen kanssa. Maastrichtin sopimukseen sisällytettiin nykyisen Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 125 artikla, joka kieltää unionia ja sen jäsenvaltioita omaksumasta toisten jäsenmaiden velkaongelmia. Tämän no bailout”klausuulin  tehtävänä oli sitoa unionin ja jäsenmaiden kädet, jottei millekään jäsenvaltiolle syntyisi kiusausta ajautua tahallaan talouskriisiin ja heittäytyä siten muiden syliin pelastettavaksi.
Tämä sopimus ja sen sisältö on täydellisesti pimennetty EU:n kansalaisilta. Mm. näillä ehdoilla ja sopimuksella mekin liityimme aikoinaan EU:hun. Olisiko aika panna päättäjät tästä tilille?

Säälittävä ja surkuhupaisa esitys Jyrki Kataiselta EU:n          valtionvarainministerikokouksessa tiistaina 17.5. 2011

Ennen kokousta Katainen uhosi  mediassa, että emme suostu siihen tai tähän, vaan esitämme omat ehtomme ja vaatimuksemme. No, Katainen esitti sitten ”ponnekkaasti” Suomen vaatimuksia EU:n tukipaketeista. Katainen vaati, että Suomen kokonaisvastuu euromaiden vakausrahaston tukioperaatioissa rajoittuu tämänhetkiseen 1,9 miljardiin euroon. Suomi ei enää osallistu tukipaketteihin, jos takausosuuksille ei saada vakuuksia avustettavalta maalta. Kataisen mukaan Suomen linjaus ei aiheuttanut kokouksessa suurempia reaktioita, vaan sitä pidettiin lähinnä vain tiedonantona.

No, ei ihmekään, ettei kukaan tuollaista äimistellyt. Mikä vaatimus tämä muka on? Voi tsiisus ... anna mun kaikki kestää!

Olli Rehn ei ollut eikä ole vieläkään ajan tasalla.

Olli Rehn sanoi syyskuussa 2010 mm. näin: ” Kreikassa on toimittu reippaasti, ja maan hallitus on ryhtynyt päättäväisesti laittamaan kuntoon talouttaan muun muassa eläkeikää nostamalla, ...  joten Kreikan  mollaaminen olisi jo syytä lopettaa. ” 

... hmmm ... siinäkö kaikki?  Minusta Kreikan mollaamisen lopettamiseen ei ole mitään syytä  - päinvastoin: Kreikan velkaongelmat ovat entisestäänkin vain kärjistyneet yhä pahemmaksi. 

Kreikka ei ole tähän päivään mennessäkään kyennyt (tahtonut) noudattaa edellisen 110 miljardin euron lainan ehtoja, ja kuitenkin nyt Kreikka neuvottelee EU:n  kanssa 27 miljardin euron rahoitusvajeensa paikkaamisesta.

Karmea totuus paljastuu. Kaatuuko EU omaan mahdottomuuteensa?

Pahoin pelkäänkin tavallisten suomalaisten tavoin, että EU:n tukirahat Portugalille ja mahdollisesti myös Kreikalle katoavat nytkin kuin hyttysen pieru Saharaan, kuten on käynyt aikaisemminkin.

Kreikan hallitukset ovat vuosia jakaneet avokätisesti etuja kannattajilleen ja tukijoilleen. Holtiton taloudenhoito on johtanut moniin mitä mielikuvituksellisimpiin  kehitelmiin. Osa on huvittavia, toiset kummallisia – mutta kaikki kalliita Kreikan valtiolle, ja nyt tukipakettien myötä ne tulevat kalliiksi myös meille suomalaisille. Tällainen taloudenhoidon kosmetiikka tulee vielä EU:n kohtaloksi.

Nämä vain muutamat alla luetellut esimerkit talousmokista Kreikassa osoittavat, ettei mielikuvitusta vaalilupausten ja ay-liikkeen vaatimuksien  täyttämisessä ei ole säästetty. Pääasia on, että Kreikan kansa ei nurise eikä lakkoile ja ay-liike on tyytyväinen.

1. Lisäpalkkaa maksetaan muun muassa siitä, että saapuu työpaikalle ajoissa.
2. Metsurit saavat lisää siitä, että heidän on pakko työskennellä ulkona.
3. Palkkaa kreikkalaisille maksetaan 14 kuukaudelta vuodessa. Ja bonukset päälle.
4. Kreikassa on satoja komiteoita, joiden 10 000 työntekijää saavat palkkaa valtiolta. Kukaan ei välttämättä tiedä, mitä komiteat tekevät.
5. Sosiaaliturvajärjestelmää rasittaa 40 000 naimatonta tai eronnutta virkamiesten tytärtä. He saavat nimittäin nostaa edelleen kuolleiden vanhempiensa eläkettä.
6. Virkamiesten asema on muutenkin hyvä. Laki kieltää virkamiehen erottamisen, mutta eläkkeelle saa jäädä jo ennen 50 ikävuotta. Eläkemenot kasvavatkin ennusteiden mukaan neljä kertaa nopeammin kuin muualla EU:ssa.
7.  800 entistä poliitikkoa vaatii takautuvasti enemmän rahaa - noin 80 miljoonaa euroa.
8. Pääministerin työntekijät saavat edelleen 16 kuukausipalkkaa vuodessa.
9. Valtionyhtiöiden työntekijät saavat mm. bonukset täsmällisyydestä, käsienpesusta sekä työskentelystä 0-8 asteen lämpötiloissa. Jopa kopiokoneen käytöstä saa lisärahaa. Lisien avulla valtion virkamies saattaa nostaa 3908 euron peruspalkkaansa 8675 euroon.
10.  Bussinkuljettajan virallinen työaika alkaa sopimuksen mukaan jo siitä, kun hän lähtee kotoa. Jopa moottorin lämmittelystä saa lisärahaa.
11. Veturinkuljettajan vapaapäivät lasketaan 28 tunnin mukaan 24:n sijasta.
12. Tietyissä valtionyhtiöissä, kuten öljy-yhtiö Hellenic Petroleumissa, maksetaan 18 kuukausipalkkaa vuodessa. Yövartija saattaa saada jopa 72 000 euroa. Lisäksi jokainen työntekijä saa viiden päivän luksusloman haluamassaan hotellissa. Konsernin työntekijät ansaitsevat saksalaiskollegoihinsa verrattuna 50 prosenttia enemmän.
12. Pitkäaikaisia korkean tason poliitikkoja on kreikkalaismedian mukaan hyvästelty eläkkeelle jopa 250 000 euron kultaisen kädenpuristuksen saattelemana. Parlamentin jäsenet, jotka ovat olleet mukana vuodesta 1993 lähtien, saavat kaksinkertaiset eläkkeet.
13. Joka neljäs kreikkalainen työntekijä on valtion palkkalistoilla. Valtionyhtiöt ovat kuitenkin kaikki tappiollisia, ja valtion rautatieyhtiöllä OSE:lle on velkaa noin 11 miljardia euroa.
14. Harmaan työn ja (arvonlisä)veronkierron vuoksi Kreikan verottajalta jää saamatta vuosittain arviolta 30 miljardia euroa. Kreikassa on yli 200 000 kotitaloutta, joita ei ole rekisteröity mihinkään. Verotuloja? Nolla!
15. Eräs verottajan "veropoliisi" näpsäisi itselleen kaksi miljoonaa euroa.
16. Valtio takaa apteekkareille edelleen vähintään 35 prosentin voiton. Kreikassa on eniten apteekkeja Euroopassa, apteekki jokaista 1200:aa henkeä kohti.
17 Ateenan hienostokaupunginosassa jäi vastikään kiinni lääkäri, jonka tilillä oli 10 miljoonaa euroa, mutta joka oli ilmoittanut verottajalle vain 30 000 euroa.
18.  Kreikka käyttää hätälainastaan 8 miljardia euroa aseisiin
19. Kreikassa ay-liike ajoi eläkkeet täysin ylimitoitetuksi, jolloin sekatyömies pystyi nauttimaan 3000 euron eläkettä kolmevitosena.

Ja kaikki tämä kustannettiin ja kustannetaan velalla, ja tämä oli vain pintaraapaisua Kreikan älyttömyyksistä. Ymmärrän, että rakas lukijani, edellistä listaa lukiessasi niskakarvasi nousivat pystyyn ja verenpaineesi kohosi, ja jollei näin käynyt, niin ehkä olisi aika lopettaa rauhoittavien napsiminen.

Kreikan surkuhupaisan tilanteen syynä ei taida olla ainoastaan hassut lait, epäilisin että todella  paljon vaikuttaa myös se,  että Kreikka  on turvapaikanhakijoiden portti Eurooppaan.  Italialla ja Espanjalla on paljolti sama ongelma nyt Pohjois-Afrikan valtion levottomuuksien jälkeen. Näitten  valtioitten maahanmuuttajien määrä ei pyöri kymmenissä tuhansissa, vaan miljoonissa.

Kreikassa on aina ollut elämä hieman huoletonta, mutta kyllä tämä edellinen oikeistohallitus (2005--2009) rikkoi kaikki ennätykset. Kun amerikkalaiset sijoitusyhtiöt olivat vielä parhaassa kusetusvaiheessa, lähti Kreikan hallitus ja pankit mukaan tähän samaan hulvattomaan menoon, ja taasen Kreikan valtio ja pankit yrittävät samaa hattutemppua: velkakirjojen myymistä. Ja sitten kun paljastuu, että  pankkien varannot ovat pelkkää ilmaa, niin tämäkin hattutemppu paljastuu tuulimunaksi, ja taasen  me olemme maksumiehinä. Kun 2008 alkoi tilanne Kreikassa näyttää todella pahalta piiloiteltiin pahimpia lainoja muka sijoituksiksi.  Kreikka valehteli ja huijasi itsenä EU:n jäseneksi. EU teki virheen kun ei savustanut Kreikkaa heti ulos EU:sta petosten ja valehtelun paljastuttua.
 
Pankit ja sijoittajat kaapivat kermat päältä.

Jos Kreikka olisi laitettu heti velkasaneeraukseen, oltaisiin päästy Kreikassakin huomattavasti helpommalla ja pankit ym. sijoittajat olisivat joutuneet kärsimään oman osuutensa kuten olisi ollut oikeus ja kohtuus ... hehän ne riskit ottivat, eivätkä tavalliset kansalaiset. Nyt on erittäin suurena riskinä, että Portugali ja Kreikka kuitenkin joutuvat velkasaneeraukseen, ja pahinta on että sijoittajat ovat jo ehtineet pelastaa sijoituksensa tässä vuosien pähkäilyssä ja jahkailussa, ja näitten maiden mahdollisesta velkasaneerauksesta kärsisi  vain euro-maiden veronmaksajat ... ei riskinottajat. Herrojen ja heidän kätyriensä ja hännystelijäkaartinsa  kuprut maksatetaan  siis tavallisilla työläisillä.

Eittämättä on ilmiselvää, että Kreikan ja Portugalin ay-liike on pohjimiltaan molempien maiden talouskriisin aiheuttaja. Tätä totuutta ei pysty muuksi muuttamaan millään vänkäämisellä. Tätä ay-liikken osauutta ei vain ole tarpeeksi selvästi tuotu julkisuudessa esille. ”Vasurit” ja ”demarit” vaahtoavat vain sijoittajien vastuusta, mutta eivät samalla kerro, että itseasiassa ay-liike aiheutti kohtuuttomilla vaatimuksillaan ja lakkoiluillaan näiden maiden velkaantumiseen. Molemmissa maissa ay-liikkeen loputtoman ahneuden ajamana ylimitoitettiin kaikki mikä liittyy palkkoihin, työsopimuslakeihin ja eläkkeisiin.

Ylimitoitetut palkat, työsopimuslakien älyttömyydet, eläkkeiden ylimitoitus johti nykyiseen tilanteeseen. Tällainen älyttömyys on mahdollista silloin kun sossujohtoinen ay-liike on saanut tahtonsa läpi ja sillä on liikaa valtaa. Portugalissa valtion viroissa olevia ei voi potkia pois, ay-liike on ajanut sellaiset lait voimaan. Joka toinen virkamies nauttii päällikkötason palkkaa, ... velaksi.  Ay-liikkeen suhteellisuudentaju on suorastaan lapsellista.

Portugalin bruttokansantuote on vain 1,3 kertaa suurempi kuin Suomen, vaikka sen asukasluku on kaksi kertaa suurempi, 10,8 miljoonaa. Valtion velka on 152 miljardia euroa, joka on asukasta kohden samaa tasoa kuin Suomen valtion velka, 14.289 euroa. Miksi Portugali tarvitsee tukipaketin, mutta Suomi ei? Siinä on pohdittavaa. 
Portugalin yli varojen eläminen on ollut mittasuhteiltaan suurempi kuin Japanin maanjäristyksen aiheuttamat vahingot. Ikäänkuin Portugalin yli olisi vyörynyt 7 tsunamia. 

Ja tätä älyttömyyttä rahoitettiin Portugalissa ja Kreikassa  lainanotolla ja lopulta jouduttiin tilanteeseen, jossa lainan hinta nujersi ylivarojen elämisen jatkumisen. Tuli seinä eteen ...  ja taas on käsi ojossa muiden EU-maiden suuntaan.

Ei tukipaketteja. Rahahanat kiinni ja valtion omaisuuttaa myyntiin!

Portugalin ja Kreikan rahoitusongelmien pitkittyessä on julkisuudessa keskusteltu entistä vilkkaammin siitä, tulisiko näiden valtioiden turvautua valtion omaisuusmyynteihin kassakriisinsä helpottamiseksi. Asia nousi esiin jo keväällä 2010, kun saksalaispoliitikot kehottivat Kreikkaa myymään kauniita, asumattomia saariaan tulojen saamiseksi ja velan maksamiseen.

Mielestäni tämä on vähimmäisvaatimus. Muutoin molemmet maat ajetaan  ulos EU:sta. Ensin ulos EU:sta ja sitten nämä maat voivat ajautua velkasaneeraukseen, sillä vain tällainen toiminta takaa sen, että EU:n muitten jäsenvaltioitten tavalliset kansalaiset eivät joudu maksumiehiksi.

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen muistutti vähän aikaa sitten näiden valtioitten  omaisuuden myynnistä yhtenä keinona. Kreikan valtiolla on miljardien edestä omistuksia pörssiyhtiöissä ja joidenkin arvioiden mukaan jopa satojen miljardien edestä kiinteistöissä. Ylen uutisten mukaan Kreikan valtiolla on omaisuutta 300 miljardin euron edestä eli lähes yhtä paljon kuin velkoja. Myyntiin voisivat tulla ainakin energia-, veikkaus- ja rautatieyhtiöt sekä valtion hallussa olevia rakennukset, yritykset ja asumattomat saaret. Periaatteessa sekä Kreikan että Portugalin keskuspankilla on myös mittavat kultavarannot, joiden realisointi toisi varoja valtion kassaan. Talouslehti Wall Street Journalin arvion mukaan Portugalilla on kultaa 383 tonnia ja Kreikallakin noin 112 tonnia. Portugalin varantojen arvo on nykyisillä markkinahinnoilla yli 12 miljardia euroa. Portugalin valtion rahoitustarpeista valtion omaisuuden myyminen  kattaisi vain pienen osa, vaikka koko kultavaranto myytäisiin. Kyse on enemmänkin moraalisesta ongelmasta, eli siitä saako tuettava valtio pitää hallussaan valtavan suuria ylimääräisiä omaisuuseriä tällaisessa tilanteessa. Esimerkiksi saksalaispoliitikot ovat arvostelleet tuen antamista Portugalille ennen kuin Portugalin valtio aloittaa kultansa myymisen. Takavuosina Portugalin kultavarannoista syntyi kohu, kun kävi ilmi että Portugalin hallinto hyväksyi toisen maailmansodan aikana suuria määriä kultaa natseilta maksuksi sotatarpeiden toimittamisesta Saksaan.

Tavallinen kaduntallaaja ei enää ymmärrä tätä EU:n hullutusta.

Miksi meidän pitäisi lainottaa näitä mätäpaisevaltioita, kun ne eivät suostu luopumaa saavuteuista ja aivan järjettömistä eduista edes piirun vertaa. Me täällä Suomessa olemme joutuneet kiristämään elinolosuhteitamme laman seuratessa toinen toisensa jälkeen aina 90-luvun alusta lähtien. Rakkaassa Suomen-massamme on todellisuudessa reippaasti yli miljoona todella köyhää. Moni eläkeläinen meillä ei edes ylitä köyhyysrajaa (yli 1000 euroa käteen kuukaudessa). Edes KELA ei julkaise todellisia köyhyyslukuja, niin hävettäviä ne on. Yksikään maa ei tullut Suomen tueksi, vaikka vuonna 1995 liityimme Euroopan Unionin jäseneksi laman vielä kurjistaessa kansalaisiamme. Silloin ottamamme velka on yhä edelleen maksamatta. Eikö meilläkin pitäisi olla oikeus vaatia, että euromaat maksavat tämän meidänkin velan, jos kerran tälle tukien tielle lähdetään? Onko meidän maksettava valtionvelalla Kreikan, Portugalin ja kohta myös  Espanjan ja Italian törsäilyt ja mässäilyt?
Nyt on edessä Portugali ja meille sanotaan, että kun tämän vielä kestätte, niin sitten loppuu rahojen lapioiminen ulkomaille. Entä jatkossa? Onko huomenna kyseessä Kreikka ... Espanja ... Italia? On ... se on takuuvarmaa. Me emme enää usko poliitikkojen valheisiin. Tämä hullunmylly ja turbulenssi ei voi päättyä muuhun kuin katastrooffiin.

Jo riittää, sanoo Suomen kansa, järki käteen ja ulos EU:sta ja äkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja rohkeasti ja mieluiten omalla nimellä.